Toimenpidealoite omaishoitopalkkion siirtämisestä Kansaneläkelaitokselle

Suomessa arvioidaan olevan noin 300 000 omaishoitajaa, joista noin 30 000 saa tekemästään hoitotyöstä eri suuruista palkkiota. Omaishoitajien lasketaan säästävän valtiolle toista miljardia euroa vuodessa säästettyinä laitoshoitopaikkoina.

Omaishoitajapalkkio budjetoidaan kuntien menoihin ja valtion edelleen pienentäessä kuntien valtionosuuksia on vaarana, että uusia omaishoitosopimuksia ei tehdä ja vanhoja joko puretaan tai uusitaan, kuten on tällä hetkellä käynyt esimerkiksi Vantaalla ja Jyväskylässä.

Omaishoitotuen maksuperusteet eivät tule maksajan vaihtuessa muuttumaan, mutta maksamisen siirtäminen Kansaneläkelaitokselle takaa sen, että kaikki siihen oikeutetut tulisivat tasa-arvoisesti sen saamaan.

Meistä jokaisesta voi tulla omaishoitaja tai hoidettava, taustoistamme riippumatta.

Ole hyvä ja allekirjoita, sekä jaa tietoa aloitteesta sosiaalisessa mediassa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/282

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.