Kuka nolaa Suomen maineen?

Carl Haglund on sitä mieltä, että Timo Soini nolasi Suomen maineen naureskelemalla suomalaisen median levittämille rasistivouhotukselle BBC:n Hard Talk ohjelmassa.

Carl Haglundin Suomi on mitä ilmeisimmin edelleen ruåtsalainen. Jos ei olisi, Carl Haglundin johtaman puoleen nimi ei olisi Suomen RUOTSALAINEN kansanpuolue, eikä kyseinen puolue jakaisi rasismistaan tunnetun Axel Olof Freudenthalin nimissä mitaleita ruotsinkielen aseman edistämisessä Suomessa. Saksassakaan ei jaeta Josef Mengele mitaleita, vaikka natsien vallan aikana lääketiede otti aimo harppauksen eteenpäin.

Samaan aikaan kun Suomen media uutisoi tästä Suomen maineen nolaamisesta, tapahtuu reaalimaailmassa kummallisia.

Brysselin pöydän alla konttaava Urpilainen sai sovittua uskomattoman hienon sopimuksen jonka ansiosta.

Suomi maksaa oman osuutensa (1,4 miljardia euroa) Euroopan pysyvään vakuusrahastoon kerralla. Muut maat maksavat osuutensa viiden vuoden aikana. Suomi saa myös lainasta alempaa korkoa kuin muut. Tästä hyvästä Suomi saa Kreikalta noin kolmasosan takuun maksetusta summasta, joka voidaan saada takaisin vasta 2040-luvulla, sillä vakuudet on jäädytetty 15-30 vuodeksi.

Se (vakuusratkaisu) on erittäin epämiellyttävä, koska maksat kalliin hinnan jostain, jonka voit saada ehkä vasta noin 15 tai 30 vuoden päästä.

Hollannin valtiovarainministeri Jan Kees de Jager (STT/TS)

Kaikki ministerit ymmärsivät esityksen sisällön. Kun kysyin, haluaako joku toinen maa vakuuksia, vastaus oli selkeä ei.

Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker (YLE)

Pelkästään se, että kukaan muu ei ole tähän tarjoukseen tarttumassa, vaikka se olisi avoin muillekin, kertoo selvää kieltä siitä, että ei tämä mikään loistojuttu ole.

Sampo Pankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki (Taloussanomat)

Koska Suomi saa vakuuksia, se joutuu tyytymään hieman pienempään korkotuottoon, kun muut tukilainaa antavat maat. Lisäksi vakuuksien takaisinmaksamiselle tappion kohdatessa on sovittu aika pitkä aikaväli. Vakuus ei myöskään kata koko vakuussummaa, eli tilanne on aika lailla sama niiden maiden kannalta, jotka eivät saa vakuuksia ja jotka saavat paremman koron.

Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander (MTV3)

Järjestelmä on kaiken kaikkiaan on hyvin monimutkainen. Kreikkalaisten pankkien kautta sijoitetaan joihinkin kolmen A:n valtion obligaatioihin, mitä sitten 15-20 vuoden päästä, millainen maailma silloin on? Tämä vakuusasia on tämän puolen vuoden aikana saanut farssin elkeitä. Jos tämä nyt saadaan tällä tavalla ratkaistua ja meidän valtiovarainministerille tarjoutuu mahdollisuus pestä kasvonsa ja näyttää suomalaisille, että hän on ajanut suomalaisten asiaa, niin hyvä niin.

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen (YLE)

Suomi sai hyvät vakuudet, ja niillä rajataan veronmaksajien riskiä. Se on ollut koko vakuusvaatimuksen idea. Jos kaikki menee pieleen, eli Kreikka ei maksa velkaansa, silloin me saamme vakuudet, 880 miljoonaa euroa. 30 vuodessa summa voi kasvaa kahdeksi miljardiksi euroksi, sillä vakuus talletetaan asteittain erilliselle tilille, jossa se on sijoitettuna turvallisiin AAA-luottoluokituksen saaneisiin joukkovelkakirjoihin.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, Sdp (YLE)

Saudi-Arabia on aloittanut maailman kalleimman opetusalan uudistusohjelman, jossa Suomea pidetään mallimaana. Ohjelmaan tullaan käyttämään miljardeja.

Mutta kuinkas sitten kävikään?

Suurmessuilla Riadissa oli asian tiimoilta paikalla runsaasti suomalaisia edustajia opetusalalta. Valtionhallintoa edusti opetusministeriön ylin virkamies, valtiosihteeri.  Opetusministeri ei saanut sovitettua aikatauluunsa tätä tapaamista.

Tämän johdosta Saudi-Arabian hallinnon edustajat eivät järjestäneet tapaamista Suomen pää ja-ulkomaankauppaministerille heidän matkustaessaan maahan viennin edistämismatkalle.

Opetusministeri Gustafson, joka on mitä ilmeisimmin huonomuistinen, selitteli radiossa, että tapaamisen torppaaminen johtui Saudi-Arabian kuninkaan huonosta terveydentilasta. Suomen Kuvalehti on taas saanut lisävahvistusta, että kyseessä on tosiaan suomalaisten diplomaattinen kömmähdys, jonka taustalla on ehkä kolmen ministeriömme ja valtioneuvoston kanslian virhearvio.

Yes we can.

Voi olla, että ministeri Stubb on todennut matkan peruuntumisen jälkeen vittu mitä paskaa ja Katainen lohduttanut kaveriaan sillä, että Saudi-Arabian talous on Hollannin kokoluokkaa.

Voi myös olla, että Suomea johtaa täysin hommaansa kykenemätön nuorisoketju, jolle on noussut keltainen neste päähän Brysselin pöytien alla pyörimisestä.

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 Responses to Kuka nolaa Suomen maineen?

 1. Harmaasusi sanoo:

  Ei tässä enää ilkeä olla suomalainen.
  Täytynee muuttaa henkikirjat Norjaan,
  kun saan pintarempan tehtyä siellä.

  Hyyssi merenrannalla ja pala maata.
  Mitä sitä iniminen muuta?

  No hieman jazzia:
  http://www.varangerfestivalen.no/

  Kysypä J-P Maria Utsilta vuoden 2013 suunitelmista.

 2. ilpo nuorula sanoo:

  pistäpä linkki kirjoitukseen,, jossa Halla-aho on Vanhasen linjoilla.
  Tai ylipäänsä rasisti klassiella määritelmällä.
  Eli uskontokritiikin unohtaen.

 3. Jari-Petri Heino sanoo:

  Jutun juju ei ollut Freudenthal, se oli vain sivujuonne.

  Salonenkin ehkä ymmärtäisi jos lukisi ajatuksella loppuun asti.

 4. Yläneen pöljä sanoo:

  Jaa jaa. Ystävämme Hippu-Pentti unohtaa, että Halla-ahon Scripta on poliisin toimesta pengottu kerran jos toisenkin. Ainoastaan valtakunnansyyttäjä Illman veti yhdestä kirjoituksesta henkilökohtaisesti herneen nenäänsä. Mitään rasistista kirjoittelua sieltä ei siis löytynyt. Joka muuta väittää, valehtelee. Tai teille US:n vakitrolleille, eli Härkösille, Anttiloille ja Salosille ym. totuus on niin kallisarvoista, että sitä ei voi lainkaan käyttää. Mahtaa vituttaa?

  Minä vaan edelleen odotan teiltä mokuttajilta vastausta seuraavaan kysymykseen: Mihin Suomi tarvitsee kaikilla maailman kielillä luku- ja kirjoitustaidottomia, kouluttamattomia maahanmuuttajia? Mitä sellaista osaamista heillä on, mitä omat, laskentatavasta riipuen 250 000-400 000, jo luku- ja kirjoitustaitoista, usein koulutettua työtöntä suomalaista eivät osaa? Näihin, kun saan JÄRKEVÄN vastauksen, voin jatkaa keskustelua. Tiedän, ei synny jatkokeskustelua. Ja toinen hieman eri asiasta: Miksi rkp saa olla avoimesti rasistinen puolue?

  Teille trolleille voin sanoa, että Suomen Sisu on esim. rkp:hen ja ortodoksiseen kirkkoon nähden erinomaisen suvaitsevainen ja tervehenkinen yhdistys.

 5. Yläneen pöljä sanoo:

  Ei sitten tullut vastauksia kysymyksiini. Vedän johtopäätöksen, että mokuttajat ovat pohjimmiltaan höglundilaisia, joille raiskaajan siitin on oikeuden miekka. Samoin väitän, että teikäläisille jokainen maahanmuuttajien hakkaama, ryöstämä tai raiskaama kantasuomalainen on henkilökohtainen voitonmerkki. Muuten ”monikulttuurisuuden”, eli islamisaation ihannointinne ei selity. Täältä tähän.

Vastaa