Sota siitä tulee, sen merkit on ilmassa

Äärivasemmistolainen kiekkovierasmellakan organisaattori uhkaili suorassa televisio-ohjelmassa sodalla ja väkivallalla, jos ei pääoma ja eliitti ala ottamaan huomioon köyhiä ja tuloerojen kasvua. Äärivasemmistosta on täysin oikein käydä käsiksi pääomaan ja sitä puolustaviin tahoihin, sekä yllyttää muita tästä syystä väkivaltaan ja katuparlamentarismiin.

Saksassa oli 20-luvulla itävaltalainen viiksiniekka, joka uhkasi täysin samalla retoriikalla sen aikaista eliittiä ja pääomaa, eli toisin sanoen juutalaisia. Sillä, että kaikki juutalaiset eivät olleet porhoja, ei ollut lopputulemassa suurtakaan merkitystä. Katuparlamentarismia ja väkivaltaa käytettiin osana politiikkaa matkalla valtaan, jonka jälkeen lopetettiin valtio ja perustettiin diktatuurinen valtakunta.

Noin vuosikymmen aikaisemmin oli itänaapurissakin pieni viiksiniekka, joka saarnasi porvareiden ojentamisesta ja aiheutti isomman väklivaltaisen mellakan jonka seurauksena vuosisatoja vanha historia tungettiin romukoppaan, eri mieltä olevat ihmiset lähetettiin pois silmistä ja 70 vuotisen tappamisen ja vainoamisen jälkeen oli koko maa paskana sekä taloudellisesti, että henkisesti.

Noina aikoina asiat olivat monella oikeasti huonosti. Ihmiset kärsivät puutteesta ja sairauksista. Saksassa syy puutteeseen oli sodan jälkeinen hyperinflaatio, Venäjällä enimmäkseen vallanpitäjien erkaantuminen rahvaasta.

Vallanpitäjät ovat tämän hetken Suomessakin erkaantuneet vahvasti rahvaasta ja ennen kaikkea siitä, että kaikilla asiat eivät mene niin kuin Strömsössä. Kansanedustaja Kopra, jolla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä mistä ihmiset ovat näreissään ja huolissaan on hyvä esimerkki tästä kuilusta. Kopra julisti, ettei Suomessa jätetä ketään heitteille. Ei varmasti jätetä jos havaitaan joku kadulla makaamassa. Sekä ruumiit, että sairaat kuskataan pois näkyvistä, mutta Suomessa on esimerkiksi noin 9000 asunnotonta mikä on hyvinvointivaltioksi kutsutussa valtiossa todella suuri määrä.

Nuorisotyöttömyys huutaa Hoosiannaa ja on ymmärrettävää, että nuorilla on iso huoli tulevaisuudesta, josta ei näillä näkymin ole mitään tietoa. Työttömiä nuoria on joka tapauksessa kymmeniä tuhansia ja suurin osa heistä ei tunne itseään syrjäytyneiksi tai heitteille jätetyiksi, vaan korkeintaan pettyneiksi yhteiskunnan toimintaan. Nämä tuhannet nuoret eivät ole valmiina lähtökuopissaan vetämään porvaria turpaan tai hajoittamaan yhteistä infraa. Se on pienen ääliölauman haihatuksia ja tekosia. Ääliölauman, joiden toimeentuloista ja terveydestä pidetään huolta sosiaalisin tulonsiirroin. Ääliölauman, jolla ei ole alkeellisimpiakaan käytöstapoja. Ääliölauman jonka kasvatus on mennyt täysin metsään. Ääliölauman joka ei ole koskaan joutunut ottamaan mitään vastuuta elämästään.

Tämä paikkoja hajoittava ja väkivaltaa käyttävä ääliölauma ei kuitenkaan ole se ongelma. Ongelma ovat ne tahot, jotka hyväksyvät tämän ääliölauman käytöksen, siloittelevat sen käytökseen johtaneita syitä ja jopa agiteeraavat ja yllyttävät.

Suomessa ovat asiat niin hyvin, että mitään sen eteen tekemättä saa joka kuukausi rahaa tililleen, jonkinlaisen, mutta ilmaisen terveyden huollon, eikä kukaan kuole nälkään.

Yli 40% äänestysikäisistä suomalaisista jättää jokaisissa vaaleissa äänestämättä. Osa kertoo jättävänsä siksi kun ei siitä ole mitään hyötyä ja suurin osa siksi, etteivät he halua jokapäiväisen helpon elämänsä muuttuvan yhtään mihinkään suuntaan. Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta jokaisen tulisi tarkistaa silti prioriteettinsa uudelleen.

Prioriteettien tarkistus olisi kohdallaan varsinkin niillä nuorilla, jotka riehuvat älypuhelimet taskussa kännipäissään kadulla, huudellen valtion lopettamista ja luokkasotaa. Ei Suomessa ole mitään luokkajakoa, eikä oikeastaan edes kovin kummoista eliittiä. Muutama oikeasti rikas ja muutama sata velkarahaeliittiin kuuluvaa. Tuloeroillakaan ei ole mitään merkitystä, jos siellä alapäässä olevalla on vain edellytykset normaaliin peruselämään.

Kiakkovieraille ja muille äärivasemmistolaisille öykkäreille ja sodanjulistajille on syytä kertoa, että luoti kantaa aina kauemmas kuin ideologia.

Poliittiselle eliitille taas tulisi kertoa, että valta on katoavaista ja mulkut jäävät historiaan mulkkuina. Kuinka mahtavaa se on sitten mulkkujen jälkeläisille?

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.