Ketä YLE palvelee ja kenen rahoilla

Suomalaisuus on näinä päivinä asia jota täytyy hävetä. Mihin tällä kaikella pyritään?

Suuri haaste

Suomi kärsii länsimaisista ongelmista: alkoholi virtaa, ihmiset ovat masentuneita ja avioliitot hajoavat. Osa meistä elää toisin eli nopeasti kasvava vähemmistömme, muslimit. Voisiko ratkaisu Suomen haasteisiin olla islam?

Muslimielämää

Identiteetti.

Monet suomalaisen identiteetin symboleista ovat peräisin ajalta, jolloin kuuluimme Ruotsiin. Onko esimerkiksi Suomen leijona sittenkin ruotsalainen?

Suomi on ruotsalainen

Palveleva huumori

Nimensä mukaisesti palvelee jotakin tarkoitusta. Siinä ei loukata ketään tai tiettyä ihmisryhmää, vaan yleisö nauraa vitsin kertojan ja kohteen kanssa, eikä kohteelle. Palvelevaa huumoria on huomattavasti vaikeampaa tehdä, sillä siinä ratkaisun avaimena on ennen kaikkea näkökulma.

YLE Puhe Ali ja Husu

Kurkistuksia suomalaiseen rasismiin

Kolmiosaisessa historiasarjassa luodaan kuvaa suomalaisen rasismin historiasta ja pohditaan nykyisen rasismikeskustelun perusteita. Lisäksi kerrotaan miten rasistinen puhe ja asenteet ovat kuuluneet Yleisradion ohjelmissa ja pohditaan rasisimin tulevaisuutta.

YLE radio 1

Ei löydy historiasta vastaavaa minkään maan kohdalta.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa