Positiivisia uutisia

Kauppojen ruokahävikin arvioidaan olevan 65 – 75 miljoonaa kiloa, eli jopa 14 kiloa jokaista suomalaista kohden vuodessa. Kun lasketaan päälle ruokateollisuudessa, kodeissa ja ravintoloissa kertyvä hävikki, koko suomalaisessa ruokaketjussa syömäkelpoista ruokaa menee hukkaan noin 400 miljoonaa kiloa vuodessa. Se vastaa yli kymmenesosaa kulutetusta ruoasta.

Maa- ja metsätalousministeriö ja Elintarviketurvallisuusvirasto Evira höllentävät elintarvikkeiden viimeisen käyttöpäivän sääntöjä, sillä syömäkelpoista ruokaa päätyy edelleen jätteeksi. Tämä on äärimmäisen hyvä uutinen ja toivottavasti antaa suuntaa sille maalaisjärjen käytölle, jota tässäkin maassa eittämättä kaivataan.

http://yle.fi/uutiset/viimeisesta_kayttopaivasta_tulee_leipajonossa_venyva_kasite/6322394

Jari-Petri Heino

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa