Miksi Breivik hymyili?

MTV3 esitti 5.9.2012 mielenkiintoisen dokumentin, jossa seurattiin Oslon pommiräjähdyksestä, sekä Utøyan verilöylystä selvinneiden elämää Breivikin oikeudenkäynnin varjossa.

Oikeastaan dokumentin voisi tiivistää erään ystäviänsä menettäneen nuoren miehen sanoihin.

– Minulla on sellainen olo, että hän on voittanut.

Breivik, joka vuodatti oikeudenkäynnissä kyyneleitä todistusaineistona esitetyn Temppelin Ritarit videon aikana, teki natsitervehdyksen oikeussalissa murhattujen omaisten, ystävien ja miljoonien TV-katsojien silmien edessä, näki ilmeisesti aihetta hymyyn, kun hänet tuomittiin syyntakeisena 21 vuoden rangaistukseen, josta voi jopa päästä ehdonalaiseen kymmenen vuoden kuluttua.

Monet ystäviään menettäneet haikailivat kuolemantuomion perään, mutta muutama oli sitä mieltä, että se olisi liian helppoa ja että Breivikin pitäisi mädäntyä sellissään loppuelämänsä. Eräs nuorimies kertoi haluavansa repiä hänet kappaleiksi, kun taas vastapainona näille Työväenpuolueen nuoriso-osaston johtaja on saanut satoja herjaviestejä joissa hänet ivataan kaverinsa pulaan jättäneeksi pelkuriksi, koska hän pakeni saarelta.

Miksi Breivik siis hymyili?

Jos Breivik joka sai aikaan käsittämättömän määrän surua, vihaa ja järkkyttyneitä ihmismieliä, palkitaan sellaisella mediahuomiolla ja haudoilla tanssimisella mitä nyt ollaan nähty, niin voidaan todeta, että ehkä edellä mainittu nuori hengissä selviytynyt nuori mies on oikeassa.

– Minulla on sellainen olo, että hän on voittanut.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa