Yleisradion ryhmäraiskaus

Yleisradio veti jälleen kerran pohjanoteerauksen aamulähetyksessään 17.3.2015. Studioon oli tuotu Suomessa syntynyt somalitaustainen nainen, joka oli itse ottanut yhteyttä Yleisradioon, päästäkseen kertomaan tunteensa siitä, miltä hänestä tuntuu Tapanilassa tapahtuneen somalien tekemän joukkoraiskauksen jälkeen.

Yleisradio ei olisi Yleisradio, jos se ei veronmaksajien rahoilla harjoittaisi laajamittaista propagandaa ja mikä pahinta, uudissanojen käyttöä. On vaikea ymmärtää mitä muuta tarkoitusta olisi näillä uusiosanoilla, kuten islamismi, ääri-islamismi ja jopa ääri-talebani, jos ei jonkin asian valkopesu, tai varjelu.

Tänä aamuna Yleisradio veti kuitenkin kaikkien aikojen pohjat muuttamalla joukkoraiskauksen ryhmäraiskaukseksi. Sanoilla on eroa. Ryhmäraiskaus ei kuulosta niin rajulta kuin joukkoraiskaus. Yleisradion ja somalivieraan käyttämä nuoret pojat, ei myöskään kuulosta samalta kuin miehet.

Viiden minuutin haastattelussa kuultiin toki myös kaikki mahdolliset kliseet siitä, miten asia ei kuulu somaliyhteisölle, eikä saa yleistää nuorten poikien tekosia. Huolestuttavampaa on, että sosiaalisen median keskustelu on lähtenyt lapasesta ja somalitaustaisia ollaan jopa uhkailtu, kuten studiossa vieraillutta naista, jonka uhkailusyytöstä poliisi ei lähtenyt edes tutkimaan. Studiossa vieraillut nainen oli sitä mieltä, että kaikki stereotyypit pitäisi heittää ikkunasta ulos. Jos näin, niin olisiko kenties sitten aika lopettaa myös suomalaisten leimaaminen rasisteiksi?

Entäpä perussuomalaiset? Yli 500 000 perussuomalaisten kannattajaa voi huoletta leimata rasisteiksi ja natseiksi.

Mitenkä on somaliyhteisön kanssa, jonka sosiaalisen median jutuista saa lukea kommentteja suomalaishuorista, jotka ansaitsevat mitä tilaavat ja jotka eivät joutuisi tälläisiin tilanteisiin jos olisivat kunniallisia?

Voisi kuvitella, että kaikkein huolestuttavinta on se, että näiltä somalipojilta lähti todella pahasti lapasesta. Ivaten, herjaten ja alistaen suoritettu raiskaus metsikössä kun ei ole kovin perisuomalainen tapa.

Miltäköhän aamutelevision haastattelu mahtoi tuntua raiskatun tytön omaisista tai läheisistä? Mahdettiinko Yleisradiossa taas lainkaan ajatella asiaa siltä kannalta, että suomalainen nuori nainen on raiskattu viiden kunniattoman paskiaisen toimesta ja se viha tai tuohtumus joka sellaisesta nousee on täysin ymmärrettävää.

Mitäköhän puoluetta mahtaa raiskatun omaiset ja läheiset ensi vaaleissa äänestää? Vihreitä?

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.