Natseja äidin oomme kaikki

Sananvapauden mallimaa ja uusnatsismin kehto Venäjä on esittänyt YK:ssa päätöslauselmaluonnoksen, jossa tuomitaan uusnatsismi, uusfasismi ja muut väkivaltaiset kansallismieliset ideologiat, jotka ruokkivat rotuun ja kansallisuuteen liittyviä ennakkoluuloja.

Teksti hyväksyttiin maanantaina yleiskokouksen kolmannessa komissiossa äänin 120 puolesta, kolme vastaan ja 57 tyhjää. Yhdysvallat, Kanada ja Marshallinsaaret äänestivät vastaan.

Näyttääkin siltä, että näissä kolmessa maassa on ymmärretty se tosiasia, että sananvapauden rajoittamista ei saisi käyttää keinona taistelussa rasismia ja muita suvaitsemattomuuden muotoja vastaan.

Jos ja kun ihmisten mielipiteitä – olivatpa ne kuinka ääliömäisiä tahansa – yritetään väkipakolla ja laeilla tukahduttaa, on seurauksena pahimmassa tapauksessa niiden voimistuminen ja siirtyminen ”maan alle”.

Ajatusrikoksista tuomitsemisen hyväksymiseen liittyy myös vaara siitä, että porttiteorian omaisesti homma voi lähteä lapasesta, koska ajatusrikoksista rankaiseminen voi olla äärimmäisen tulkinnanvaraista ja valtiokoneisto pystyy hyödyntämään tätä ajakseen omaa agendaansa, kuten kävi mm. Natsi-Saksassa ja Neuvostoliitossa.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa