Temppu ja miten se tehdään

Suomalaisen median harjoittamasta poliittisesta propagandasta jolla muokataan kansan mielipiteitä, on olemassa lähivuosilta monia surullisia esimerkkejä. Media luo omien intressiensä mukaisia juttuja ja opportunistiset politiikot ja politiikon alut käyttävät niitä siekailematta hyväkseen.

Jostain sen rahoituksen on toki tultava sosiaalisen median markkinoille tunkeutumisen aikoina. Asia on sinänsä ymmärrettävä, joskin toki täysin moraaliton ja siksi ei hyväksyttävä. Tälläisellä toiminnalla aiheutetaan kärsimystä,vaaratilanteita ja jopa ennenaikaisia kuolemia myös täysin viattomille sivullisille.

Yksi ehkä läpinäkyvimmistä ja tarkoituksenhakuisimmista uutisista oli ns Hihamerkkikohu, josta on tehty tämän vuoden maaliskuussa erittäin hyvä yhteenveto lähdeviitteineen. (Siltä varalta, että joku ei ymmärrä värillistä alleviivattua linkkiä, laitan sen myös tähän alle.

Hihamerkkikohu – propagandasta disinformaatioon

Kuten suuresti arvostamani professori Vihavainen haastattelussaan toteaa, ”Häpeällisempää ja sananvapaudelle vaarallisempaa näytelmää ei liene Suomen historiassa.”

Olen  professorin kanssa täysin samaa mieltä, sillä kukaan asiaan osallinen ei ole edes asiaa anteeksi pyydellyt.

Mitä tästä opimme?

Emme mitään, vaan tahti vain kiihtyy. Valitettavasti.

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.