Sitä saa mitä tilaa

Helmikuussa somaliporukka joukkoraiskasi Viking Amorellalla ruotsalaisnaisen. Maaliskuussa somaliporukka joukkoraiskasi Tapanilassa suomalaisnaisen. Maaliskuussa suomea ulkomaalaisittain murtaen puhunut raiskasi Turussa suomalaisnaisen. Emme ole siis ehtineet edes maaliskuun loppuun, kun jo kolme väkivaltaista raiskausta on tapahtunut Suomen rajojen sisäpuolella.

Mitä näistä opimme? Emme mitään. Poliisi ilmoittaa, ettei pidä lähteä tuntemattomien matkaan ja media, sekä suvaitsevaiset hehkuttavat, kuinka tilanteet ovat tuomittavia, mutta yksittäistapauksia, tai korkeintaan syrjäytymisestä johtuvia. Huolissaan ollaan rasismin mahdollisesta kasvusta, mutta ajatustakaan ei anneta tälläisten julmien joukko- ja puskaraiskausten lisääntymiselle, vaan ne kuitataan sillä, että raiskaavathan suomalaisetkin.

Olisiko kuitenkin niin, että Suomessa on myös yksinäisen naisen ollut suhteellisen turvallista liikkua yksin? Miksi siihen todelliseen Impivaaraan, jossa naisella piti olla miesseuraa päästäkseen tanssiravintolaan, on niin kovaa hinkua? Miksi juuri pääasiallisesti naiset puolustavat näitä patriarkaalisista kulttuureista tulleita miehiä?

Suomalaista miestä, joka on aina lähtenyt rintamalle kun on pitänyt puolustaa suomalaisia naisia ja lapsia, sekä yhteistä maatamme, saa lyödä mediassa kuin  vierasta sikaa, mutta vierasta, jotka ovat pääasiallisesti nuoria kotimaansa vaikeuksia karkuun juosseita miehiä, ei saa arvostella, ei julkaista tuntomerkkejä, eikä missään nimessä pitää kulttuurellisia eroja näiden raiskausten syynä.

Näyttää siltä, että suomalainen mies, joka varmasti syyllistyy kaikenlaiseen törkeyteen, mutta äärimmäisen harvoin esimerkiksi joukolla raiskaamiseen, on omassa maassaan toisen luokan kansalainen, jota saa leimata juopoksi, rasistiksi, impivaaralaiseksi juntiksi, peräkammarin pojaksi, tai vastaavaksi.

Herää kysymys, miksi suomalainen mies edelleen välittää ottamalla asiaan kantaa, jos itselle tuntemattomia naisia ja tyttöjä ahdistellaan?

Rasisminsa takia?

Voisiko olla niin, että suomalaiset miehet ovat huolissaan äideistään, vaimoistaan, tyttäristään, tyttöystävistään, naisystävistään, myös taustaltaan ulkomaalaisista sellaisista?

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.