Mitäs me helposti höynäytettävät?

Jarmo Koponen: Pidän sinua ja monia muita ihmisiä helposti höynäytettävinä. 

Näin vastasi kysymykseen pidätkö meitä muita tyhminä, Jarmo Koponen, joka on toimittaja, sananvapauden puolestapuhuja. 1990-luvulla hän työskenteli Moskovassa lehdistöneuvoksena ja Pietarissakin YLEn kirjeenvaihtajana. Hän on myös Media-asiantuntijana jonka työ vie Viestintä ja kehitys -säätiön projekteissa Keski-Aasiaan ja Kaukasukselle.Tutkijan intohimot tyydyttyvät historian väitöskirjan parissa Helsingin yliopistossa.

Kysymyksessä oli siis keskustelu paperittomien ilmaisista terveyspalveluista Suomessa, missä Koponen siteerasi Helsingin sanomia, joka syytti Kari Rajamäkeä matalamielisestä tempusta tämän todetessa, ettei ole eduskuntauransa aikana törmännyt yhtä huonosti valmisteltuun lakiesitykseen ja jonka johdosta esitys laitettiin pöydälle, eikä se tällä eduskuntakaudella siis tullut käsittelyyn.

Asiastahan voidaan olla mitä mieltä tahansa, mutta tosiasioista ei. Tosiasioita taas ovat: Sosiaali- ja terveysvaliokunnan kuulemat asiantuntijat kritisoivat hallituksen lakiesitystä poikkeuksellisen voimakkaasti, ja että kroonisiin tartuntatauteihin liittyvästä terveysturismista on jo näyttöä muualla Euroopassa, esimerkiksi Ranskassa ja Iso-Britanniassa.

Suomessa on jo pitkään ollut vallalla jonkinlainen kastijako, jossa ihmiset jaetaan hyviin ja tiedostaviin, jonkinlaisen virka-aseman omaaviin, joita ei voi höynäyttää, ja helposti höynäytettäviin, jotka ovat pääasiassa tavallisia duunareita, vanhuksia,  työttömiä, tai muuten vain peräkammarin poikia, tai tyttöjä.

Kun nyt katsotaan lähihistoriaan ja nykypäivään, missä vanhukset on jätetty heitteille, ulkomaalaiset raiskailevat joukolla vaimojamme ja tyttäriämme, maassa on aidosti oikea terrorismin uhka, sanomisia ja kirjoituksia sensuroidaan ja ihmisiä viedään käräjille väärästä ajattelusta, työttömyys on historiallisen suuri, talous piiputtaa pahemmin kuin koskaan sodan jälkeen, Venäjästä on taas saatu vihollinen, niin tulee väistämättä mieleen, että tämän tiedostavan eliitin, jota siis ei voi höynäyttää, on pakko elää jossain toisessa todellisuudessa.

Me suomalaiset tavalliset ihmiset, jotka maksamme tämän toisen todellisuuden kustannukset, emme pelkästään veroilla, vaan myös terveytenä, pelkona, syrjäytymisenä jne, alamme olemaan jo niin iso joukko, josta päättäjät ja sinne pyrkivät eivät ole lainkaan huolissaan, joten olisiko jo korkea aika näyttää näille niin sanotusti närhen vehkeet ja äänestää täysin väärin?

On täysin käsittämätöntä, että edustajat, jotka ovat valittu edustamaan Suomen kansaa, eivät ole valmiita leikkaamaan muihin maihin menevästä ja muiden maiden kansalaisten rahoituksesta pätkääkään. Päinvastoin. Huolissaan ollaan kyllä kovasti maassa laittomasti notkuvien paperittomien kuka tietää millaisten rikollisten terveyden huollosta, kun samaan aikaan Suomessä ikänsä töitä tehnyt ja veroja maksanut joutuu makaamaan paskavaipoissaan, kun ei ole varaa palkata henkilökuntaa.

Tätä laittomasti maassa notkuvien terveydenhoidon tarvetta perustellaan populistisesti mitä ihmeellisimmillä argumenteilla, kuten raskaina olevilla naisilla ja lapsilla, vaikka totuuden tietää kaikki,, jopa ne, joita helposti höynäytetään. Paperittomat maassa notkuvat ovat pääosin vetreitä nuoria miehiä, jotka eivät syystä tai toisesta ole saaneet turvapaikkaa. Sen lisäksi Suomessa ei jätetä ketään kadulle kuolemaan, vaan hoidon saa aina, maksajaa mietitään jälkikäteen.

Muistakaa kaikki unohdetut suomalaiset äänestää ensi kuussa väärin. Minun valintani on Perussuomalaiset ja syykin on selvä. Minä olen jo niin vanha ja kokenut helposti jymäytettävä hölmö, että ymmärrän miten suomalainen vaalijärjestelmä toimii. Ymmärrän myös sen, ettei Suomessa ole vielä tilausta vallankumoukselle, sillä suurimmalla osalla menee vielä ihan liian hyvin. Neljän vuoden päästä ehkä on, kun ollaan Kreikan kanssa samalla viivalla, mikäli sama peli jatkuu, ellei sitten olla sitä ennen ryssitty perin pohjin ja taivaalta sataa ohjuksia. Sen jälkeen riittää rakentamista.

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.