Loppumaton shakki

Euroopassa on NATO eli USA -johtoisen ulkopolitiikan vuoksi tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia länsivalloille katkeria muslimeja ja määrä vain kasvaa.

NATO johtoisella ulkopolitiikalla tarkoitan USAn puuttumista itsenäisten valtioiden politiikkaan, milloin milläkin verukkeella. Irakiin mentiin ilman YKn päätöslauselmaa ja mitä tuotti operaatio Iraq freedom? Täysin sekasortoisen maan joka oli aiemmin pysynyt joten kuten ruodussa, vain ja ainoastaan Saddam Husseinin ansiosta.

Muun muassa paljon parjatut venäläiset varoittivat amerikkalaisia niistä seurauksista jotka voivat aiheutua, kun mennään hajoittamaan vuosisatoja vallinnut uskonnollinen yhteiskuntajärjestelmä viemällä sinne omaa järjestelmäänsä. Heillä oli kokemusta sekä Afganistanista, että Tsetseniasta.

Samoin kävi Libyassa. Kumpikaan herroista Hussein ja Gaddafi eivät varmasti olleet mitään enkeleitä, mutta mitä heidän toimensa ovat verrattuna ISISin toimiin? Olisiko kuitenkin niin, että nämä kaksi jäppistä olivat kivi kengässä joka piti poistaa, mutta kukaan ei ajatellut seurauksia.

Myöskään Putin ei varmasti ole mikään maailman mukavin jäppinen. Harva johtaja joka yrittää pitää aisoissa epävakaata moneen kulttuuriin perustuvaa yhteiskuntajärjestelmää on kaikkien mielestä mukava. Sitä ei ole myöskään Barack Obama, vai voiko joku tosissaan väittää, että esimerkiksi lennokki-iskussa kuolleen omaiset pitäisivät häntä mukavana jannuna?

Tässä piileekin se ongelma jonka jo alussa mainitsin. Kuvitellaanpa tilannetta, jossa USA ja sen tukijoukot poistavat päiviltä Putinin ja Venäjä hajoaa pirstaleiksi. Voisi lännelle katkerien uskonsoturien lisäksi olla muitakin katkeria sotureita ympäri Eurooppaa.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.