Henkisten keskitysleirien Eurooppa

Kansallissosialismin motoriikka elää ja voi hyvin Euroopassa, varsinkin niissä valtioissa, joita kutsutaan syystä tai toisesta hyvinvointivaltioiksi.

Ihmiset, jotka jostain käsittämättömästä syystä asettavat itsensä muiden yläpuolelle, ovat aina olleet natsismin polttoainetta. Nämä ihmiset eivät näytä ymmärtävän, miksi se pieni viiksekäs mies, jota niin usein pidetään argumentin perusteluina keskusteltaessa vaikka sitten Venäjän geopoliittisista siirroista, tai humanitaarisen maahanmuuton mukanaan tuomista ongelmista,  sai kaapattua sen vallan itselleen, jonka lopputuloksena oli maailmanpalo.

Tämä natsismin mekaniikka ei toki rajoitu ainoastaan politiikan tekemiseen, vaan se on vallallaan myös yksilötasolla jokapäiväisessä elämässä, jossa jopa ”ystävät” hylätään ja eristetään vain ja ainoastaan sen takia, että heillä on asioista erilainen näkemys ja siitä johtuen he menevät useasti mukavuusalueen ulkopuolelle.

Yksilötasolla tätä on varmasti tapahtunut niin kauan kuin planeetallamme on ollut elämää, mutta kun asia viedään valtioissa päätöksenteon tasolle, vaikuttaa se jokaisen maassa tai maanosassa asuvan elämään.

Eurooppa on täynnä henkisiä keskitysleirejä, joita ylläpitävät sekä politiikot, että media ja joita vartioivat leirinvartijan mentaliteetilla varustautuneet ihmiset, jotka asettavat itsensä ja oman kaltaisensa ajatusmaailman kaikkien toisin ajattelijoiden yläpuolelle. Kun 30- 40-luvulla arvosteli natsien toimintaa, löysi itsensä aidolta keskitysleiriltä. 2000-luvulla nämä leirit ovat muuttuneen pääosin henkisiksi, mutta ”väärällä” tavalla arvostelemisesta voi edelleen joutua jopa leivättömän pöydän ääreen, myös Suomessa.

 

 

 

 

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.