Ei tämä mitään rakettitiedettä ole

Olen tässä tutkinut geopolittisia asioita jo vuosia ja näen tapahtumien kulun seuraavasti. Vastaan saa ja kuuluu väittää, mutta kannattaa muistaa perustella.

Georgian konfliktissa kokeiltiin Venäjän valmiutta ja se osoittautui jo silloin hyväksi. Siitä huolimatta USA/EU ja NATO saivat torpattua Libyan ja Venäjän valmisteleman sopimuksen laivastotukikohdasta Libyassa, aseistamalla Gaddafin vastaisen opposition ja pommittamalla paikan keskiajalle, missä se edelleen jykevästi on Irakin mallin mukaisesti.

Venäjä vastusti interventiota YKssa,  äänestämällä tyhjää mm Kiinan ja Saksan kanssa. Sitten tultiinkin Syyriaan, jossa USA/EU ja NATO edelleen aseistavat suvereenin hallituksen vastaista oppositiota ja USA oli jo tekemässä sinne iskuja syyttäen Assadin hallitusta kemiallisten aseiden käytöstä. Koska Venäjän ainoa Välimeren tukikohta on Syyriassa ja Bosborin salmi kulkee kahden NATO-maan välistä, tuli Venäjä väliin ja vei pisteet kotiin esittämällä ratkaisuksi kemiallisten aseiden hävittämmistä.

Ukrainassa USA/EU ja NATO touhuavat vain ja ainoastaan Ukrainan luonnonvarojen ja Krimin laivastoaseman takia, eivät demokratian. Tämä on geopolitiikkaa, ei mitään rakettitiedettä. Jo vuosia on ollut näkyvissä Kiinan ja Venäjän tulo päättämään maailman asioista, mutta jenkit ovat keskittyneet sotaansa ”terrorismia” vastaan ja EU uuden Neuvostoliiton perustamiseen.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.