Herra tasavallan presidentti

Minä tiedän, ettei teillä ole valtaa päättää ulkopoliittisista asioista, mutta teidät on joka tapauksessa valittu Suomen johtajaksi suoralla kansanvaalilla, toisin kuin ”entinen” puolueenne, jolla on noin 7% mandaatti.

Toivon kuitenkin, että teissä on miestä viheltää poikki se ulkopoliittinen itsemurha, johon Suomi Euroopan Unionin johdolla on itsensä laittamassa. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa leikkiä tulella kun ei ole olemassa sammutuskalustoa, jolla se räjähtänyt liekki sammutettaisiin.

Uskon vakaasti, että ymmärrätte Suomen geopoliittisen aseman ja sen, millä tavalla suomalainen media on ottanut ryssittelyn salonkikelpoiseksi ja mihin se voi pahimmillaan johtaa. Uskon, ettei yksikään suomalainen vanhempi halua laittaa lapsiaan tuleen vain sen takia, että meillä kuvitellaan Venäjän muuttavan käytöstään sitä uhkailemalla.

Olkaa hyvä ja lyökää nyrkkiä pöytään, ennen kuin on liian myöhäistä. Me voimme vaikuttaa asioihin diplomatialla, ei henkseleitä paukuttelemalla, henkseleitä, joita ,meillä ei todellisuudessa edes ole.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.