Pyhän yksinkertainen sivistyneistö

Kärpäsestä pitää tehdä otsikoissa härkänen jotta julkaisua saadaan myytyä. Se on selkeä ja logiikkaan käypä peruste välillä niin ääliömäiseltäkin tuntuville ulostuloille mediassa.

Suomalaisen sivistyneistön käytöksessä ja ajatusmaailmassa taas logiikka perustuu oletusarvoihin, joita kukin oman ymmärryksensä mukaan mistäkin teksteistä tai jonkun sanomisista poimii.

Jotta pääsee Helsingin Sanomiin blogistiksi, pitää mitä ilmeisimmin kuulua sivistyneistöön. Helsingin Sanomien toimittaja Heikki Aittokoski kuuluu mitä ilmeisimmin sivistyneistöön, koska kirjoittaa hesarissa ja ampuu itseään täysillä nilkkaan oletusarvoihin perustuvine argumentteineen.

Heikki ei siis ole lukenut kenraali Hägglundin kirjaa ja mitä ilmeisemmin Heikki on lukenut iltalehdestäkin vain otsikon. Toimittajan sivistyneisyyttä kuvaa toki myös se, että hän pitää juutalaisuutta etnisenä taustana samaistaen heidät arabeihin. Se, että itse pahuuden ruumillistuma Adolf teki täysin saman, toki tietoisesti ei vaikuta toimittajan ajatusmaailmaan.

Jos toimittaja olisi lukenut otsikkoa pidemmälle pöyristymättä, olisi hän ymmärtänyt, että Hägglund puhuu islamin uskoisista arabeista, joita on noin neljäsosa kaikista islamin uskoisista. Lähi-Idän ja pohjois-Afrikan islaminuskoiset valtiothan ovat tunnettuja siitä, että niissä on esimerkiksi naisilla samanlaiset mahdollisuudet opiskella ja sivistää itseään kuin miehillä. Vai? Puhumattakaan puhtaaseen islamiin perustuviin valtiohankkeisiin.

Mutta kuten todettua, näinhän kävi esimerkiksi ns hihamerkki jupakassa, jossa kukaan ei ollut kiinnostunut mistä kirjoitus lähti, vain siitä kuka sen oli kirjoittanut. Olette te niin fiksuja ja ennen kaikke sivistyneitä. Jo muinaisissa sivistysvaltioissa eri mieltä olevilta katkottiin päät, tai heidät eristettiin ulkomaailmasta.

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.