Venäjä ei mene polvilleen, vaan EU ja sen mukana Suomi

Samaan aikaan kun Suomen pääministeri Stubb kertoo meidän olevan Euroopan Unioni ja meidän seisovan yhdessä sen rinnalla yhteisissä pakotepäätöksissä, kuuluu maailmalta kummia.

Ranska myy edelleen Venäjälle aseita ja Tsekin presidentti suomii pakotteiden olevan järjettömiä. Rintama repeilee, mutta se ei toki yllätä asioita seuraavia lainkaan. Suomi on ja on aina ollut EUn mallioppilas, jota viedään Brysselin pöydissä, vai pitäisikö sanoa pöytien alla kuin tyhjiä haalareita.

Pääministeri Stubb kertoo vakavalla naamalla, että EUlla on maatalouskriisirahasto näitä tilanteita varten, joka on toki olemassa, mutta kuinka pitkälle se 400 miljoonaa tässä leikissä riittää?

Sen lisäksi Stubb kertoo vakavalla naamalla, että pakotteilla on vaikutusta. Se on sen luokan optimismia, tai suoraa tyhmyyttä, että oikein pahaa tekee. Samaan aikaan kun EUn päämiehet pokkailevat Atlannin takaa tulevia käskyjä, kiertää Venäjän presidentti Putin ympäri maailmaa sopimassa uusia suhteita.

Koska en jaksa naputella niistä sen enempää, niin laitan tähän jatkoksi lähdeviitteitä isoimmista uusista sopimuksista ja suunnitelmista, joilla petrodollari kaadetaan ja siinä sivussa rauhanprojekti EU. Myös pienempiä sopimuksia on tehty ja melkoisella varmuudella niitä on tehnyt myös USA, jota EUssa niin kovin kumarrellaan.

Sen verran pitää vielä todeta, että sitä saa mitä tilaa ja Suomessa ei todellakaan ole asiat hyvin, vaan jälleen kerran on päät lyöty Karjalan mäntyyn ja lujaa. Toivoa sopii, että mänty kestää, sillä loppua siihen pään hakkaamiseen ei tällä kokoonpanolla ole näkyvissä.

http://www.bloomberg.com/news/2014-05-21/russia-signs-china-gas-deal-after-decade-of-talks.html

http://www.jpolrisk.com/the-new-face-of-russias-relations-with-brazil/

http://www.bbc.com/news/business-28317555

http://www.zerohedge.com/news/2014-04-02/whither-petrodollar-russia-iran-announce-20-billion-oil-goods-deal

http://uk.reuters.com/article/2014/04/19/russia-northkorea-debt-idUKL6N0NB04L20140419

http://www.ibtimes.com/korea-india-japan-not-just-china-are-looking-russia-energy-1586361

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.