Heeresgruppe nordin kuulumisia!

Taloussodankäynti Venäjää vastaan Euroopan Unionin yksikkönä on tosiasia. Se on diplomaattisen osaamattomuuden kiistämätön työnäyte. Se paljastaa myös karulla tavalla suomalaisen yhteiskunnan välinpitämättömyyden oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneviin asioihin.

Se, että Venäjä on tehnyt väärin miehittäessään Krimin niemimaan, maksatetaan nyt suomalaisilla työpaikoilla ja suomalaisella hyvinvoinnilla. Vaikka olisi absoluuttinen totuus, että kukaan muu ei Ukrainan konfliktissa ole ollut paha kuin Venäjä, niin ottaen huomioon maailmanlaajuisen yleistilanteen kriisien ja pahojen poikien osalta, hinta on Suomelle kohtuuton. Hinta on toki kohtuuton myös muille huonossa taloudellisessa tilanteessa oleville Euroopan Unionin maille.

Ottamatta kantaa Ukrainan kriisiin ja sen syihin voi siis todeta, että koska Suomi ei ole puolueeton maa ja pysyy pääministerin sanoin yhteisessä EU-rintamassa, niin taloussodan loppua ei ole näköpiirissä niin kauan kuin kumpikaan osapuoli eli Venäjä ja EU/USA eivät etsi neuvotteluratkaisua, odotettavissa on uusia pakotteita puolin ja toisin.

Finnairin Aasian lennot ovat liipasimella, mutta todellinen yllätys voi tulla talven mukana jos pakotteet saavat uusia muotoja ja Venäjä rajoittaa energian tuontia Eurooppaan. Se on toki vain spekulointia, mutta pitää muistaa, ettei Suomi käy irrallista sotaa, vaan sotaa yhdessä rintamassa ”länsiliittoutuneiden” kanssa.

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.