Suomen venäläinen kansanpuolue?

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui vuoden 2012 lopussa 70 899 venäjän kielistä henkilöä, joista 30 183 on Venäjän kansalaisia.

Argumentteja venäjänkielisen vähemmistön ja venäjän kielen pakko-opiskelulle löytyy, jos otetaan samat naivit perusteet, millä perustellaan Suomen ruotsinkielisen väestön oikeuksia  omaan kieleen ja ennen kaikkea siihen, että suomalaisten pitää heille ne oikeudet turvata.

Suomalaisilla ja venäläisillä on pitkä yhteinen historia ja ilman Sinebrycoffin kaltaisia liikemiehiä Suomi olisi edelleen haiseva Impivaara.

Nähtäväksi jää, koska venäläiset huomaavat suomalaisten naiviuden ja perustavat Suomen venäläisen kansanpuolueen, joka istuu järjestäen jokaisessa hallituksessa ja joka saa eduskuntaan jatkuvasti kiintiöedustajansa. Hyvä alku on jo Yleisradion venäjänkieliset uutiset, vai?

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.