Mikä ihmeen tasa-arvo?

Nyt kun Suomessa itketään siitä, etteivät homot saa automaattisesti puolisonsa sukunimeä ja ulkoista adoptio-oikeutta rekisteröidyssä parisuhteessa, niin herää kysymys miksi samaa sukupuolta olevia ei lasketa automaattisesti pariskunnaksi, jos he asuvat samassa taloudessa eivätkä ole parisuhdettaan rekisteröineet?

Miksi asialla on merkitystä? No siksi, että eri sukupuolta olevat lasketaan automaattisesti parisuhteessa eläviksi ja silloin heidän tulonsa lasketaan yhteen jos heillä on tarvetta hakea esimerkiksi asumistukea. Samalla tavalla myös oman vanhempansa kanssa asuva täysi-ikäinen ihminen ei voi saada yksilönä yleistä asumistukea, vaikka yhdessä asumisen syy olisi omaishoitajuus ja vanhemman sairauden pakottamat olosuhteet.

Mitä tasa-arvoa on se, että aikuinen ihminen joutuu elättämään toista aikuista, jos he ovat eri sukupuolta, tai perheenjäseniä? Miten ihmeessä se, että ollaan eri sukupuolta määrittää automaattisesti sen, että ollaan avoliitossa. Miten ihmeessä kahden eri sukupuolen yhdessä asuminen määritellään automaattisesti heteroliitoksi? Miten päättävät instanssit voivat määritellä onko eri sukupuolta olevat heteroita? Jos eivät ole, niin pitääkö homoseksuaalisuudestaan ilmoittaa erikseen KELAlle?

Jos puhutaan tasa-arvosta ja sitä vaaditaan avioliittoihin, niin olisiko sitä ennen syytä korjata tälläinen räikeä epätasa-arvo pois laista roikkumasta? Jos homoseksuaalisuus on täysin sama asia kuin heteroseksuaalisuus, niin olisiko oikeus ja kohtuus, että tässäkin asiassa oltaisiin sitten tasapuolisia?

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.