Uskomatonta, mutta kuitenkin täysin totta

Internet on ihmeellinen paikka, varsinkin facebook. Siellä kun törmää kaikenlaiseen.

Tälläkin hetkellä siellä pyörii mobiilitiedostona kuva, joka valitettavasti on mitä ilmeisimmin otettu jonkun sanomalehden Laaja Maailma sivulta.

Tässä kyseisessä kuvassa, jossa on siis Laaja Maailma osion artikkeli, päivitellään kahden Amerikan Yhdysvaltojen presidentin elämänkaaren yhtäläisyyksiä.

En haluaisi tietenkään olla ilonpilaaja muiden ihmetykselle siitä, kuinka mystistä ja hassua voi saada aikaan kun oikein kovasti yrittää, mutta kun heti artikkelin alussa mennään metsään, niin se herättää tälläisen kyseenalaistajan vaiston ja laittaa ihmetyttämään, kuinka heikoilla meidän mediamme journalismin taso on. Toisaalta kun nenän edessä on miljardien sivujen ensyklopedia, niin ihan pikkuisen ihmetyttää myös joidenkin sosiaalisen median käyttäjien medialukutaito.

Abraham Lincoln valittiin siis ensimmäisen kerran Illinoisin kongressiin vuonna 1832. 1846 hänet valittiin Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen, joka tosin on kaksikamarisen parlamentin, eli kongressin alahuone. Pieni virhe, mutta virhe joka tapauksessa.

Prsidentti Lincolnia ammuttiin lähietäisyydeltä takaraivoon, kun taas John.F.Kennedyä kohti ammuttiin  useita laukauksia, joista yksi osui päähän.

Presidentti Lincolnia ammuttiin Ford´s Theaterissa, ei Lincoln nimisessä teatterissa. Tosin Kennedyn auto oli merkiltään Lincoln, joka on Fordin valmistama.

Ei ole olemassa tietoa Linconin Kennedy nimisestä sihteeristä, vaan hänen sihteeriensä nimet olivat John Hay and John G. Nicolay.

John Wilkes Booth syntyi 1838 Marylandin Bel Airissa, ei siis 1839. Lincolnin surmannut Booth jäi kiinni yhdessä toverinsa David Heroldin kanssa virginialaisessa tupakkaladossa 10 päivää Lincolnin murhan jälkeen. Booth ja Herold olivat ladon sisällä, kun liittovaltion joukot piirittivät rakennuksen. Saadakseen salaliittolaiset ulos ladosta viranomaiset päättivät sytyttää sen palamaan. Herold antautui piirittäjille. Booth ei kuitenkaan suostunut tulemaan ulos ladosta, vaan kuoli lopulta joko liittovaltion joukkojen ampumana tai itsemurhan seurauksena. Häntä siis ei murhattu.

Tämä samanlainen tarinahan on julkistettu ensimmäisen kerran jo 60-luvulla ja sen loppukaneetti oli, että Lincoln oli ennen murhaansa Monroessa Marylandissa ja presidentti Kennedy taas Marilyn Monroessa.

Anteeksi jos pilasin päivänne nipottamalla.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.