Oi suuri ja mahtava

Neuvostoliitto, jonka piti olla ikuinen. Vaikka Neuvostoliitto onkin hajonnut, on sen henki vahvasti mukana kun rakennetaan uutta sosialistista hyvinvointi-imperiumia.

Se uusi sosialistinen imperiumi  on Euroopan Unioni, jossa komissaarit hääräävät ja kertovat alaisilleen, miten ja millä tavalla tässä sosialististen tasavaltojen liitossa kuuluu elää.

Helsingin yliopistossa maaliskuussa tarkastetun väitöskirjan mukaan Suomen, Ruotsin ja Viron suurimmat sanomalehdet leimasivat Euroopan unioniin kriittisesti suhtautuneet samalla tavalla.

” Euroskeptikoihin liitettiin liki poikkeuksetta väheksyviä termejä, kuten ”passiivinen”, ”irrationaalinen” ja ”tietämätön”, sekä negatiivissävytteisiä uudissanoja, kuten ”EU-pessimisti” ja ”eurofoobikko”, kertoo yhteiskuntatieteilijä Katri Vallaste yliopiston väitöstiedotteessa.”

Vanhan tutun kaavan mukaan toisinajattelijoita panetellaan massiivisella propagandalla ja sisäasiainkomissaarin viimeinen ulostulo kertoo kylmäävällä tavalla siitä ajatusmaailmasta, jonka varaan EU rakentuu.

”Ääriliikkeiden materiaalia ja propagandaa on helposti saatavilla muun muassa internetin keskustelupalstojen, sosiaalisen median ja blogien kautta. Pelkkä laittoman materiaalin kieltäminen tai poistaminen ei riitä, vaan lisäksi olisi kehitettävä vastaviestintää ääriliikkeiden propagandan horjuttamiseksi. Yhteisöt, kansalaiset, uhrit ja ääriliikkeiden entiset jäsenet voivat esittää oman painavan sanomansa. Komissio ehdottaa, että perustettaisiin foorumi, jolla alan keskeiset toimijat voivat keskustella mahdollisuuksista tiiviimpään yhteistyöhön. Komissio tukee lisäksi vastapropagandan laatimista ja levittämistä.” 

Mitä sitten ovat nämä ääriliikkeet? Ovatko ne Unionin jäsenmaiden lyhytnäköisyyttään halpatyövoimaksi tarkoitettuja islamin uskoa äärimmäisesti tulkitsevia tahoja, vai riittääkö ääriliikkeksi tulkintaan pelkästään se, että poliittinen aktivismi on Euroopan Unionin vastainen?

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.