Nyt vituttaa tuelta

Vitutus on ehtymätön voimavara ja normaali elämässä ihmistä aina silloin tällöin vituttaa. Epäoikeudenmukaisuus on ainakin allekirjoittaneelle yksi vitutuksen suurimmista voimavaroista.

Nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa saivat kanadalaistuomarin epäoikeudenmukaiset vihellykset vitutuskäyrän nousemaan. Vitutuskäyrä nousi ennen kaikkea siksi, kun asiaan ei voinut millään tavalla itse vaikuttaa, vaikka varmasti kaikki jääkiekkoa seuraamattomatkin ymmärsivät tuomioiden olevan täysin epäoikeudenmukaisia.

Epäoikeudenmukaisuus muuttui oikeudenmukaisuudeksi, kun suomalaisnuorten varakapteeni pisti jatkojajalla limpun hienon yksilösuorituksen päätteeksi ruotsalaismaaliin. Sen jälkeen vitutti ruotsalaisia, jotka koivat tulleensa kohdelluksi epäoikeudenmukaisesti. Epäoikeudenmukaisesti siitä syystä, että he kokivat olevansa paljon parempia ja että ottelu ratkesi niin sanottuun räkämaaliin. No, jos voittaja joukkue teki kaikki maalinsa tasakentällisillä ja häviäjä ylivoimalla osin tuomareiden avustuksella, niin on kai turha puhua epäoikeudenmukaisuudesta. Ruotsalaisten vitutus oli joka tapauksessa oikeutettua, sillä vitutus kuuluu ihmiselämään, varsinkin tappion hetkellä.

Nyt kuitenkin vituttaa tuelta ja lähes joka päivä. Suurin syy siihen on se ilmapiiri, joka Suomessa vallitsee ja lähes poikkeuksetta siksi, että Suomi on nykyään täynnä ihmisiä, jotka ajattelevat vain omaa persettään, joka sekin on usein hyvin kermainen.

Eniten varmasti vituttaa kuitenkin se, että ihmiset joilla olisi mahdollisuus asioihin vaikuttaa eivät tee mitään, eivät yhtään mitään. On olemassa ihmisiä jotka näkevät läheltä sen kaiken paskan minkä takia niin moni ihminen tuntee kohtelunsa epäoikeudenmukaiseksi, mutta mikä saa heidät pysymään hiljaa, tai vaihtoehtoisesti olemaan osa sitä koneistoa joka pahoinvointia ja epäoikeudenmukaisuutta saa aikaan?

Olisiko se juuri oma perse, kermainen sellainen?

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.