Satu vasemmistolaisista

Lapsille tarkoitetut sadut ovat usein äärimmäisen opettavaisia. Tunnettu satu keisarin uusista vaatteista on satu, jonka opetus piilee siinä, että ihmisen usko määrättyihin asioihin voi olla joskus niin kova, ettei huomaa kävelevänsä alasti.

Samaa opettavaisuutta löytyy esimerkiksi Carl Barksin Aku Ankka tarinoista, joista päällimmäisinä tulevat mieleen Kun Taivaalta satoi rahaa ja Onnellinen laakso – Tralla La.

Nämä kaksi tarinaa on ilmeisesti jäänyt lukematta monelta vasemmistolaiselta, sillä niin kova on vasemmiston ideologia maailmasta, jossa kaikilla on kaikkea tasapuolisesti. Sen ideologian takia moni, varsinkin hyvävelivirkoihin päässyt vasemmistolainen ei huomaa olevansa keisari ilman vaatteita.

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.