Hitler elää keskuudessamme ja voi hyvin

Adolf Hitlerin ja natsi-Saksan kuolemasta on kulunut yli 78 vuotta. Sitä ei ihan heti uskoisi kun polttouunien pelossa esimerkiksi lähes koko Suomen vasemmisto katosi kartalta. Vain kovimmat kommunistit jäivät viettämään kiakkoiltojaan.

Maksukanavat suoltavat lähes päivittäin yli 70 vuoden takaisesta historiasta kertovia dokumentteja. Ruotsalaiset näkevät joulutortuissa hakaristejä ja suomalaiset kotkan kuvassa natsi-symbolin.

Veikko Huovinen kirjoitti kirjassaan Veitikka, että Adolf Hitlerin tarkoitus ei ollut vallata maailmaa, vaan antaa opetus eurooppalaisille. Tähän johtopäätökseen alkaa varmasti moni pikkuhiljaa tulemaan jos seuraa mediaa ja ihmisten kirjoituksia.

Mikä se opetus sitten oli? Se, ettei tälläistä saa enää milloinkaan Euroopassa tapahtua? Niinpä. Jugoslavian hajoamissodan etnisten puhdistusten ihmisuhrit riittävät kertomaan, ettei mennyt niin kuin Strömsössä. Kylmän sodan aikaisista uhreista ei taas puhuta juuri mitään.

Vaikka Huovinen oli ehkä oikeassa, oli Hitler väärässä siinä, että eurooppalaiset ihmiset ottaisivat opikseen. Neljäs valtakunta tekee jo nousuaan valloittaen rahamarkkinoiden avulla valtioita. Valtioita,  joissa ihmiset joutuvat elämään keskitysleirimäisissä olosuhteissa.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.