I love Internet

Internet ja sosiaalinen media on äärimmäisen hieno asia, jos ja kun sitä osaa hyödyntää. Valitettavasti hyvät ja hyödylliset ilmiöt tuovat mukanaan myös lieveilmiöitä ja sosiaalisen median varmasti pahin lieveilmiö ovat ihmiset, jotka eivät ymmärrä ihan täysin sen luonnetta.

Kun mielipiteitä esitetään turuilla ja toreilla, hyvillä tai huonoilla argumenteilla, on niiden oikeellisuuden ja todellisuuden tarkistaminen jos ei nyt mahdotonta, niin ainakin aikaa vievää puuhaa ja siksi monesti väitellään aina siihen asti, että asiasta tulee vähintää riita, joskus jopa päähänlyöntitalkoot. Ihmisten oikea ja aito sosiaalinen kohtaaminen määrää rajoitteita ihmisen käyttäytymiselle sekä sanomisille.

Internetissä tätä ongelmaa ei ole ja siksipä siellä voi aukoa päätänsä lähes miten haluaa, nimellä ja nuunalla, tai sitten ilman.

Internetissä on kuitenkin sellainen etu, että asiat ovat tarkastettavissa suhteellisen pienellä vaivalla ja toiseksi se, ettei kukaan pakota takomaan näppäimistöltä vastausta naama punaisena reaaliajassa.

Sosiaalisen median keskustelussa maltti on valttia aivan samalla tavalla kuin elävässäkin elämässä. Mielipiteitään ei kannata tyrkyttää täällä faktoina.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.