Somaleista ei ole pakko pitää

Suomessa näyttää olevan joku laki, jonka perusteella ihmiset velvoitetaan pitämään asioista. Jos ei esimerkiksi sattumalta pidä somaleista tai heidän aiheuttamistaan lieveilmiöistä ja sanoo sen ääneen, odottaa raastupa, tai vähintään kuulustelut ”rikoksesta” epäiltynä.

Sen lisäksi tälläiset ääneen sanomiset aiheuttavat somaleissa reaktioita, jotka voisi tulkita nykyisen vihapuhelainsäädännön avulla vaikka uhkaukseksi

”Jos tuollainen kielenkäyttö toistuu uudestaan, niin kotoutumisen vaikeutuu entisestään ja tulevaisuudessa voi tapahtua mitä vain. Toivottavasti tämä oli viimeinen tuollainen sanominen, Liibaan Maalin sanoo.”

Onhan se toki hyvä asia, että työttömyyden runtelemassa Lieksassa ainakin poliisilla on töitä sinne perustetun Somaliasiaintyöryhmän lisäksi.

Jos taas mennään tämänkin asian tiimoilta faktoihin, niin fakta on se, että siirtolaisten mukana tulee niin lutikoita kuin tuberkuloosiakin, mutta mitäs pienistä, tärkeämpää on saada tulijat tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Minä en pidä somaleista ja voin perustellakin miksi. Mielestäni somalit ovat maailman ylimielisin ja kiittämättömin kansakunta, jonka elämä perustuu sekä Allahiin, että heidän omiin klaaneihinsa, mistä syystä myös maassa on ollut sotatila jo yli 20 vuotta.

Minä en tule pitämään somaleista vain sen takia, että niin käsketään tehdä, tai, että se olisi poliittisesti korrektia. Sen myönnän, että somalit ovat paljon fiksumpia kuin heitä elättävät perunanenät, mutta käytös ratkaisee, ei se kuinka helposti saa pummattua elantonsa vetoamalla ihonväriinsä ja uskontoonsa.

Syyttäjäviranomaisille ja poliiseille voin kertoa jo tässä, että haasteet voi lähettää maistraatin kautta löytyvään osoitteeseen.

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.