Junes who?

Joskus voi vain ihmetellä, millaisen koulukiusaajan mentaliteetin suuri osa suomalaisista omaksuu ja ennen kaikkea hyväksyy. Varsinkin suomalainen mediakenttä on kunnostautunut niiden ajojahdissa, joiden ajatuksia se ei hyväksy. Toinen toistaan omahyväisemmät toimittajat seuraavat kuola valuen jopa täysin tuntemattomien politiikon alkujen facebook-profiileja saadakseen aikaan kohu-uutisia. Tunnettujen väärin ajattelevien politiikkojen tai politiikassa mukana olevien ihmisten ollessa kyseessä, tilanne on mennyt suorastaan paradoksaaliseksi.

Yleisradio, jonka uutislähetyksessä voi kutsua sillä hetkellä lähes tuntematonta politiikon alkua rotutohtoriksi vei leikin sille tasolle, jossa ei enää tiedä itkeäkö vai nauraa.

Kun Alexander Stubb tuhisee pohjoismaiden neuvoston kokouksessa alatyylisiä sanoja, kirjoittaa muutama kohulehti siitä uutisen, mutta valtakunnan viralliset ja vähemmän viralliset kuoliaaksiloukkaantujat loistavat poissaolollaan.

Kun suurelle yleisölle lähes täysin tuntematon oululainen pienpuolueen politiikon alku ja eurovaaliehdokas otsikoi äänittämänsä keskustelun youtube-tilillään, joku YLEn huora soitti, niin valtakunnan lisäksi asiaa kiirii muidenkin valtakuntien lehtiin, kiitos Yleisradion.

Eipä ole enää tämä kaveri kovin tuntematon, mutta koskahan nämä toimittajat huomaavat kaluavansa omaa nilkkaansa?

Muutos 2011 ei ole kertaakaan saanut näin paljon media-aikaa, mitä sille on tullut sen jälkeen kun Hirvisaari siirtyi puolueeseen. Minäkään en olisi paljoa Junes Lokasta tiennyt, jos media ei olisi jälleen astunut miinaan yrittäessään Hirvisaarta jahdatessaan loata puolueen mainetta täysin mitättömästä asiasta syntyneestä kohusta.

Nyt olen tutustunut kaverin kirjoituksiin ja toimintaan ja täytyy sanoa, että pidän kaverista ja ennen kaikkea hänen tyylistään ravistella homehtuneita Jeesuksen aikaisia normeja siitä, mikä on sivistynyttä käytöstä maailmassa jossa itsensä eliittiin nostaneet turhanpuhujat rosvoavat yhteiskunnan varoja, samalla  sormella toisille heristäen ja toruen, ai ai ei saa kiroilla, se on sivistymätöntä.

Kusipäille pitää puhua sitä kieltä, mitä he ymmärtävät.

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.