Tarkkikset takaisin!

Entisenä tarkkislaisena olen huolissani siitä mihin nykyaikainen tasapäistäminen on vienyt suomalaista koululaitosta. Samalla kun erityisopetettavien määrä kasvaa, pienennetään tietoisesti erityisopetuksen määrää ja laatua.

Lapset ovat erilaisia ja tulevat erilaisista lähtökohdista. Samaan sosiaaliseen soppaan kun heitetään vielä lapset jotka tulevat erilaisista kulttuureista, on selvää, ettei homma etene oikealla tavalla, varsinkin kun siirrytään yläasteelle, jossa lähes jokaista ainetta opettaa eri aikuinen.

Ei varmasti ole kenenkään etu jos ja kun sama kehitys jatkuu.

Opetusministeriössä pitäisi nyt olla ajan tasalla ja kaivaa jostain ne rahat, jolla erityisopetukseen pääsy sitä tarvittaessa turvataan. Vaikka vanhemmista tuntuisi kuinka pahalta se, että oma piltti joutuu erityisopetukseen, niin on syytä muistaa, että sillä turvataan lapsen tulevaisuus.

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.