Asemasotaa sosialisessa mediassa

On jossain määrin uskomatonta miten paljon ne ihmiset jotka äärimmäisen useasti loukkaantuvat muiden puolesta, ovat huolestuneita ajatusten sekä kirjoitusten vaikutuksesta ihmisiin ja syyttävät toisia sivistymättömiksi henkilökohtaisuuksiin menijöiksi, eivät huomaa itsessään piilevää paikoitellen fanaattista suhtautumista uskomaansa asiaan.

Mitä ilmeisimmin erilaiset puheet ja kirjoitukset uppoavat heihin itseensä kuin kuuma veitsi voihin ja tästä syystä he olettavat asian olevan samoin kaikkien muidenkin kohdalla.

Nämä ihmiset ovat myös äärimmäisen usein taustoittamassa miksi jotain määrättyä tahoa tai henkilöä ei pidä uskoa, unohtaen, että suurin osa lukijoista ja kuuntelijoista osaavat muodostaa käsityksensä asioista aivan itse, ilman, että heidän pitää kertoa mitä kirjoittaja tai puhuja edustaa, ajattelee ja mitkä ovat hänen motiivinsa.

Tälläistä keskustelutyyliä nimitetään olkinuken rakentamiseksi.

On myös merkille pantavaa kuinka usein sama porukka puolustaa milloin mitäkin kasvotonta joukkoa, mutta on valmis verbaalisesti hyökkäämään yksittäisten omalla nimellä ja nuunalla esiintyvien ihmisten kimppuun ja kyseessä ei aina ole julkisuudessa tai politiikassa mukana oleva henkilö.

Tätä esiintyy toki joka ainoalla keskustelu palstalla ja jokaisessa yhteisössä, mutta koska on olemassa ihmisiä jotka oikeuttavat toimintansa suvaitsevaisuuden piikkiin, otan esimerkiksi Uuden Suomen Puheenvuoron.

Seppo Oikkonen. Ajatushistorian harrastajaksi itsensä tituleeraava blogisti kirjoitti 13.3.2013 ryhmien demonisoinnista ja käytti esimerkkinä Suomen Sisua, joka on ollut viime päivät tapetilla. Kirjoitus on Oikkoselle tyypillinen. Ryhmäpsykologiaa käsittelevä, pitkälle ajateltu ja kysymyksiä herättävä.

Noin 15 minuuttia blogin ilmestymisestä saatiin blogiin ensimmäinen kommentti, joka keskityttiin Oikkosen oletettuihin motiiveihin, persoonaan ja siihen, miksi on oikein demonisoida juuri Suomen Sisua.

Aha. Jos ei Oikkonen mitään Sisusta tiedä, miksi hän on niin äärimmäisen pöyristynyt, että siihen suhtaudutaan äärimmäisen varauksellisesti. Mielenkiintoisesti Oikkonen liittää myös ”psyykkisen taantuman” tähän ilmiöön.

BBC on uutisoinut Suomen Sisun koostuvan äärinationalisteista, jotka ovat soluttautuneet PS-puolueeseen. Aika hyvin menyt blogistilta asioita ohitse sitten.

Laitetaan yksinkertaisesti: Kun nyt Sisun joukoissa on täysin avoimesti hyvin rasistista ja nationalistista porukkaa, ja yhtäkkiä eugenistista materiaalia siivotaan pois ja poppoo kauneusleikataan ja laitetaan kansanedustaja johtoon, niin jokaisella tervehenkisellä ihmisellä on oikeus kysyä, huijataanko tässä tavallista suomalaista tylleröä ja tallaajaa.

Mikäli Immosen myötä Sisu maltillistuu, ei ole mitään ongelmaa. Kritiikittömyys sen sijaan olisi idioottimaista.

Enkä nyt ole ”naljailemassa” kuten Oikkonen kommenttini usein kokee, enkä vihjailemassa, että ainoastaan äärioikeistohenkiset liikehdinnät ansaitsevat Oikkosen vilpittömän vaalinnan ja huomion.”

Petra Nyqvist, joka tunnetaan Puheenvuorossa pakko-osallistujana joka ainoaan pakkoruotsikeskusteluun avasi pelin ja sai 9 ihmisen suosituksen omalle kommentilleen, joka uhkuu ylimielisyyttä, suvaitsemattomuutta ja ymmärtämättömyyttä siitä, mikä oli Oikkosen kirjoituksen punainen lanka. Suosittelijoiden joukosta puuttui oikeastaan vain Janne Salonen, joka tässäkin blogissa, sekä myös Puheenvuorossa kommentoi/ on kommentoinut nimimerkillä Pentti Hilkuri(Hintti Pelkuri), eli tuttavallisemmin Pena vaan.

Rintamalinjat on perustettu.

 

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa