MC paniikkikohtaus

Helvetin enkelien edeltäjä oli moottoripyöräkerho P.O.B.O.B. (The Pissed Off Bastards Of Bloomington), jonka perusti nuori Otto Friendl. Vaikka Friendl ollutkaan sotavateraani, monet kerholaisista olivat.

POBOB jakautui vuonna 17. maaliskuuta 1948, kun Otto Friendl perusti oman moottoripyöräkerhonsa Fontanaan San Bernandinon lähelle nimellä Hells Angels Motorcycle Club.

Moottoripyöräkerhojen historia perustuu pitkälti sotaveteraaneihin, jotka tunsivat ettei yhteiskunnalla ollut sodan jälkeen mitään annettavaa. Tästä  yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisestä otettiin käyttöön 1% merkintä. Moottoripyöräkerhot ovat jengejä, joissa kaveria ei edelleenkään jätetä  ja jossa veli pitää veljensä puolta

Nykyään moottoripyöräkerhot yhdistetään lähinnä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja niiden sanotaan olevan yhteiskunnallinen uhka. Liivijengit ja moottoripyöräkerhot jotka käyttävät liivejä tunnuksinaan eivät ole kuitenkaan täysin sama asia, vaikka osa moottoripyöräkerhoista rikolliseen toimintaan, kuten esimerkiksi huumekauppaan sekaantuukin.

Väkivalta- ja huumerikollisuus joihin moottoripyöräkerhot syyllistyvät koskettaa lähinnä saman elämäntyylin valinneita ihmisiä ja äärimmäisen harvoin kukaan ulkopuolinen joutuu välien selvittämisistä kärsimään.

Suomessa on ollut moottoripyöräkerhoja kolmisenkymmentä vuotta ja vanhin näistä jengeistä on MC Hells Angels.

Näiden vuosikymmenten aikana jengien keskinäisissä välienselvittelyissä surmansa saaneiden jengiläisten määrä on suhteellisen vähäinen.

1996 Mc Finlandin prospektijäsen ampuu Bandidos MC:n varapresidentin.

2000 Lahden Pizzeriamurhat. Cannonball MC ampuu kaksi Bandidoksen jäsentä.

2001 Bandidos tappaa ampumalla entisen presidenttinsä.

United Brotherhood jonka kerhotiloissa surmattiin 2011 kaksi miestä ja jonka toimesta on senkin jälkeen surmattu ihmisiä ei taas kuulu perinteisiin moottoripyöräjengeihin, vaikka liiveihin pukeutuukin.

Vertailun vuoksi voidaan ottaa esiin Balkanin alueelta sodan jälkeen Suomeenkin saapuneet entiset sotilaat ja taparikolliset, joiden toimialaan Pohjoismaissa kuuluvat, rahakuljetus- ja pankkiryöstöt, varastetun tavaran kauppa ja väkivaltaiset perintätoimet.

Surullisin esimerkki Balkanilta humanitaarisin perustein Suomeen saapuneista on varmasti taparikollinen  Ibrahim Shkupolli, joka surmasi teloitustyyliin naisystävänsä, sekä neljä muuta suomalaista Sellon kauppakeskuksessa.

Kun Suomeen saapuu Euroopan Unionin sekä musta tuntuu maahanmuuttopolitiikan myötä uusia väkivaltaisia rikollisjengejä on älyllistä epärehellisyyttä osoittaa vuosikymmeniä Suomessa toimineita moottoripyöräjengejä sormella.

Syy löytyy kuten aina sylttytehtaalta.

Onkin syytä olla enemmän huolissaan siitä, miten Suomessa jo toimivat kotimaiset jengit suhtautuvat uusiin tulokkaisiin ja ennen kaikkea siitä, miten vapaan liikkuvuuden Euroopassa horisontissa näkyviltä yhteenotoilta voidaan välttyä. Huolissaan kannattaa olla myös siitä, että poliisivoimia ajetaan alas kovalla kädellä ja turvapalveluita yksityistetään.

 

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa