Sikamainen juttu

Yleisradio uutisoi 8.2.2013, että possu pitää eristää-uskonto haastaa suomalaiset kauppiaat ja lihamestarit.

Itse jutussa kaksi Afganistanista pakolaisena Suomeen muuttanutta miestä kertovat kuinka he joutuvat hakemaan halal-lihansa isommista kaupungeista ja kuinka lihamestarien tulisi käyttää eri työvälineitä eri lihoja käsitellessä.

– Kaikki veitset ovat erikseen lihalle, kanalle ja kalalle, huomauttaa lihamestari Jouni Luopajärvi.

Joka tapauksessa muslimit ovat sitä mieltä, että jopa itsepalvelutiskeillä pitäisi sika erottaa muista lihoista.  Miksi näin ei ole, vastauksen antaa kauppias Jyrki Ranta Hämeensaaren K-Citymarketista,

– Varsinaisesti uskonnon tuottamia rajoituksia ei ole vielä juuri otettu huomioon. Kosher- tai halal-lihaa meillä ei ole tarjolla. Se on selvästi tulevaisuuden asia, mutta vielä ei kysyntä ole sellaista että asia olisi pitänyt ottaa huomioon.

Hänen mukaansa isot tavaratoimittajat eivät pysty toimittamaan tällaista lihaa.

Nähtäväksi jää, kasvaako Suomen muslimien määrä sille tasolle, että kauppiaiden kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin. Suomi on joka tapauksessa vähemmistöjen paratiisi ja melkoisella varmuudella vähemmistövaltuutettu puuttuu sika-asiaan lähiaikoina.

Ahmadshah kertoo kuinka hän suomalaiseen pizzeriaan mennessä siivoaa aina ensin pöydän, jottei siihen ole jäänyt kinkunrasvaa tai palasia. Sen jälkeen hän pesee kätensä.

Tässäpä tämä sikamaisen jutun kliimaksi.

Onkohan Ahmadshah tai muut muslimit antaneet pientäkään ajatusta sille, miten paljon puhdistetussa vesijohtovedessä voi olla sikapartikkeleita?

Muslimeille on ehdottomasti saatava oma vedenpuhdistamo ja vedenjakelujärjestelmä.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Sikamainen juttu

  1. Yläneen pöljä sanoo:

    Tässä se taas nähdään. Kun me suomalaiset emme oikeasti ole suvaitsemattomia ja rasisteja, on suvaitesemattomuus ja rasismi tuotava maahan. Näille janttereille olisi olemassa Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä valtioita, joissa sianlihan aiheuttamaa ongelmaa ei ole. Muuttakoon takaisin sinne. Ai niin, itsehän ovat nekin maat paskoneet piloille. Nyt on meidän maamme vuoro saada osansa tästä paskasta. Haluaisin kuulla kukkahattuosastolta edes joitain perusteluja sille, mihin me näitä muhametti-uskovaisia, kaikilla maailman kielillä luku- ja kirjoitustaidottomia kamelikuskeja oikein tarvitsemme. Ihan edes yksi esimerkki. Minun mielestäni tuollaiset tyypit uskontoineen eivät kuulu suomalaiseen katukuvaan. Tai jos on ihan pakko, niin sitten Hyvinkäälle. Sieltä löytyy ymmärtäjiä.

Vastaa