Irtisanoudu idiooteista!

Vasemmistopolitiikot Andersson ja Koivulaakso olivat pitämässä Jyväskylän kirjastossa kirjansa ”Kaikki natsit kadoksissa”  julkistamistilaisuutta, kun oven takana alkoi tapahtua.

Poliiisin tiedotteen mukaan tilaisuuden järjestäjät olivat laittaneet luentosalin ovelle omat järjestysmiehet, koska heidän mukaansa oli oletettavissa, että  tapahtuma saattaa aiheuttaa järjestyshäiriöitä ulkopuolisten toimesta. Hetki tilaisuuden alkamisen jälkeen saapui paikalle muutama henkilö, jotka aloittivat häiriköinnin luentosalin ulkopuolella.

Seuranneessa tapahtumaketjussa yksi henkilö sai iskun teräaseesta ylävartaloon. Hänen vammansa eivät ole vakavia. Tilanne paikalla on ollut varsin sekava. Tapahtuman johdosta on otettu kiinni henkilöitä, joiden osallisuutta tapahtuman kulkuun selvitetään.

Näin siis kirjoitetaan Keski-Suomen poliisilaitoksen toisessa tiedotteessa tapahtumaan liittyen. Ensimmäisessä tiedotteessa ei asiasta kerrottu senkään vertaa.

Mutta mitäs totuudesta. Pääasia näyttää lehdistöllä ja somella olevan se, että lukijoita riittää. Vaikka poliisin tiedotteessa ei kerrota mitään kaljapulloista, eikä puukosta tai puukotuksesta, puhumattakaan äärioikeistosta, täyttyi sosiaalinen media hetkessä otsikoista, äärioikeisto hyökkäsi, heitti pulloja ja puukotti.

Surkuhupaisaa on myös se uhriutuminen jota tapahtunut aiheutti. Li Andersson päivitti pian tapahtuman jälkeen Facebook-sivuilleen viestin,”Kunnossa ollaan, erittäin suuret kiitokset tilaisuuden erittäin skarpeille järjestäjille, tilaisuus pidettiin loppuun asti”.

Missä kohdassa neiti Andersson on ollut vaarassa, kun omat skarpit ”järjestysmiehet” estivät avoimeen tilaisuuteen pyrkineiden natseiksi oletettujen muutaman tyypin sisäänpääsyn? Kuka on teräaseesta haavan saanut henkilö? Entä jos sisään pyrkineet olivatkin humalapäisiä vasemmistolaisia, jotka suivaantuivat siitä, etteivät päässeet natsinmetsästystilaisuuteen? Olivatko tilaisuuteen palkatut järjestysmiehet järjestyksenvalvojan kortin omaavia ammattilaisia, vai Danin frendejä jotka tunnistavat natsin pelkästä hajusta?

Vasemmistolainen anarkismi ja väkivalta taas näyttää olevan aihe, jota ei nosteta mediassa tapetille, ei oletetusten perustella, eikä edes silloin kuin siihen olisi oikeasti aihetta. Allekirjoittaneen mieleen tulee kuinka vasemmistoliiton edustaja purjehti vapauttamaan Gazaa, haukkumaan israelilaisia erikoisjoukkoja sotarikollisiksi, jonka jälkeen vietettiin muutama tunti yllättäen israelilaisessa putkassa. Täyttyikö media uutisista, jossa äärivasemmisto tunkeutui saarrossa olevalle alueelle aiheuttaen kansainvälisen konfliktin? Ei, vaan päinvastoin vasemmistoryhmän puheenjohtaja kirjoitti blogin sankarillisista ihmisoikeustaistelijoista ja media artikkeleja vapaustaistelijan kärsimyksistä israelilaisessa putkassa. Sama vapaustaistelija oli ehdolla kunnallisvaaleissa ilman minkäänlaista kyseenalaistamista.

Oli asia miten tahansa, niin media jos joku tulisi nostaa tapetille kansan kiihottamisesta ilman alkeellisia perustietojakaan. Media kuitenkin tekee otsikoita ”silminnäkijöiden” kertomana. Ihan Danin ja Lin puolesta toivon, että asialla olisi todella mennyt kuten siitä kirjoitetaan, ettei mene kaikki katu-uskottavuus omienkin joukossa.

Poliisi päivittää tietonsa kuluvana päivänä klo 16:00, jolloin joko saadaan, tai ei saada tietoa tapahtumien kulusta ja rettelöinnin motiiveista.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Irtisanoudu idiooteista!

  1. Jari-Petri Heino sanoo:

    Olet Salonen oikeassa yhdessä asiassa. Kirjoitin virheellisesti Koivulaakson olleen paikalla.

  2. Yläneen pöljä sanoo:

    Nyt sitten Koivulaakso riehuu ympäri nettiä oikeusprosesseilla ja tutkintapyynnöillä uhaten niitä, jotka julkaisevat hänen anarkistikuviaan ja -toimiaan sekä muuta perseilyään. Ja sitähän riittää. Eikö Dan muista olevansa poliittinen toimija, jolla on matalampi kynnys sietää julkista riepottelua? Kannattaa tässä aina muistaa jo olemassa oleva benchmark: Erästä, silloin pelkästään Helsingin kaupunginvaltuutettua haukuttiin rotutohtoriksi tv:n pääuutislähetyksessä ilman mitään seurauksia. Dan on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu. Häntä saa tämän tapauksen seurauksena sanoa ihan miksi tahansa. Terroristipaska.

Vastaa