Suomalaista toimeentulotukea kirjeessä sukulaisille Somaliaan?

Tälläisiä päästelee kynästään Helsingin Sanomien uutistoimittaja Matti Huuskonen 14.2.2010 Välihuomio kirjoituksessaan.

Hän jatkaa lauseilla.

”Siinä euro palaa syntysijoilleen”.
”Suomi on vauras, vakaa maa, hyvinvointivaltio. Semmoiseen on onni – onnellinen sattuma – syntyä.”

Miksi sitten esivanhempiemme rakentama hyvinvointi pitää tietoisesti jakaa afrikkalaisille? Huuskosen vastaus tähän on:
”Vuonna 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin. Unionin muita jäseniä ovat muun muassa Britannia, Ranska, Espanja, Portugali, Hollanti, Belgia, Saksa ja Italia. Ne valloittivat aikoinaan suuren osan muuta maailmaa, rosvosivat rikkauksia ja raaka-aineita, vetivät mielivaltaisia rajoja ja jättivät lopulta jälkeensä raunioituneita ja rampoja haiteja, somalioita, kongoja ja afganistaneita.”
Tässä toimittajalle hieman historiaa. Suomella ei ole ollut siirtomaita. Suomi on ollut siirtomaa. Afganistan ei taas ole koskaan ollut siirtomaa. Somalia oli, mutta vasta eurooppalaiset loivat yhtenäisen hallinnon alistaessaan sen alueet 1800-luvulla siirtomaiksi.
Klaanit sukusiteineen ja poliittisine tai sotilaallisine liittoineen toimivat laajan somalialaisen identiteetin pohjana. Kolonialismin aikana siirtomaavallat käyttivät hyväkseen klaanien välisiä erimielisyyksiä hallitessaan Afrikan sarven aluetta hyvin pienellä miesvahvuudella.

Brittien, ranskalaisten ja italialaisten siirtomaa-alueet muodostuivat suurin piirtein tiettyjen klaaniliittoutumien alueista. Siirtomaa-ajan aluejako ja kolonialismin vastaisuus estivät klaaniliittoutumien välisiä sotia. Kolonialismin jälkeen Somalia ajautui lyhyen demokratiavaiheen jälkeen vuonna 1969 Siad Barren sotilasdiktatuuriin, joka päättyi Somalian sisällissotaan 1988.
Toimittaja  jatkaa:
”Suomen EU-jäsenyys ei tarkoita vain vapaata kauppaa, yhteistä rahaa ja alhaisia korkoja tai joutavia kurkku- ja kalakukkodirektiivejä, vaan myös osuutta yhteisestä historiasta. Suomi otti paitsi euron, myös kaiken sen mistä eurot on lyöty: inkojen ja atsteekkien kullan, Kongon timantit ja kuparin, orjien veren ja hien.”

Suomi ei ottanut euroa, vaan Euroopan Unionin jäsenyyden. Euron sisältymisestä jäsenyyteen ei kerrottu kansalaisille . Suomi ei ole riistänyt inkoja eikä kongolaisia.
Suomi on aina maksanut velkansa ja sotakorvauksensa. Suomi on tällä hetkellä velkaa ainoastaan pankeille, jotka repivät edelleen tulonsa Afrikasta ja muualta kehittyvistä maista.
Kun toimittajien ja päättäjienkin taso on tätä luokkaa, on lottovoitto päästä turvapaikanhakijaksi, tai pakolaiseksi Suomeen. Syntyminen on korkeintaan neljä oikein ja varanumero.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Suomalaista toimeentulotukea kirjeessä sukulaisille Somaliaan?

  1. Susku sanoo:

    ”Suomi otti paitsi euron, myös kaiken sen mistä eurot on lyöty: inkojen ja atsteekkien kullan, Kongon timantit ja kuparin, orjien veren ja hien.”

    Matti Huuskonen kannattaa siis orjapiiskurien ja timanttivarkaiden euroa.

    … kyllä nättiin pussiin itsensä puhui euron kannattaja.

Vastaa