Minkeille uima-allas?

Yli 70 000 ihmistä allekirjoitti ensimmäisen historiallisen kansalaisaloitteen turkistarhauksen kieltämisestä.

Lakialoite ei tule kuitenkaan eduskunnassa koskaan menestymään, sen takaa kokoomusjohtoinen hallitus, jossa RKP soittaa ensiviulua. Hyvä niin, sillä kysymyksessä on yli 17 000 ihmisen toimeentulo ja yli 700 miljoonan euron rahat, joista noin 400 miljoonaa jää vuodessa Suomeen kiertämään.

Yleisradion A-talkissa sekä entinen työministeri Sinnemäki, että Animalian toiminnanjohtaja eläinlääkäri Kati Pulli olivat äärettömän tyytyväisiä kerättyjen nimien määrään, sekä onnellisia siitä, että ovat saaneet olla mukana tässä aloitteessa.

Siinä kun Sinnemäki puhui ihmisten eettisestä valinnanvapaudesta ja petoeläimien luonnollisesta ympäristöstä, jankutti Pulli eläinten virikkeettömästä elämästä ja siitä, miten se vaikuttaa eläimen psyykeeseen. Mitään hyötyä ei ollut selittää näille ideologeille, että nämä eläimet ovat jo useita sukupolvia olleet tarhauseläimiä ja niiden virikkeeksi riittää aivan eri asiat kuin luonnossa.

Myöskään 700 miljoonan tulojen menetykset eivät hetkauta, vaan Sinnemäki kertoi uskovansa maaseudun asukkaiden olevan kekseliäitä hankkiessaan uusia elinkeinoja, millä korvataan satojen tuhansien sijoitukset, sekä tuhannet työpaikat.

Itse hän ei katsonut olevansa velvollinen kertomaan maaseudun asukkaille mitä nämä voisivat olla, kun tarhaaja sitä kysyi.

Sinnemäki uskoi myös, että kun tarhaaminen kielletään Euroopassa, loppuu turkisten kysyntä pikkuhiljaa koko maailmassa, koska ihminen ei enää niitä tarvitse.

Suomessa on siis yli 70 000 ihmistä, joita kiinnostaa enemmän eläinten virikkellisyys kuin ihmisten hyvinvointi. Joukossa myös kansanedustajia, eli päättäjiä.

Suomessa on noin 9000 asunnotonta, joiden psyyke on melko varmasti kovalla koetuksella. Suomessa on sen lisäksi tuhansia vanhuksia, jotka eivät pääse ulkoilemaan, eikä heillä ole tarpeeksi virikkeitä ihmisarvoiseen elämään. Se jos joku vaikuttaa psyykeeseen. Kansalaisaloitetta näiden asioiden korjaamiseksi lailla ei kuitenkaan näy eikä kuulu.

Ehkä pitäisi säätää laki, joka kieltää turkisten ostamisen?

Kun sitten joko ostaminen tai tarhaaminen kielletään, on oikeus ja kohtuus, että sekä Sinnemäki, että Kati Pulli ovat ne henkilöt, jotka laitetaan lopettamaan ne tuhannet tarhaeläimet, koska niitä ei voi luontoonkaan päästää.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Minkeille uima-allas?

  1. H Karpo sanoo:

    Mutta missä oli ne kuvat suoraan amerikoista, joissa pesukarhuja pyydetään polkuraudoilla ihan vaan turkiksien vuoksi? Kysyn vaan! Eipä taida olla kuin pari kolme vuotta siitä, kuin näitä ehkä 30-luvulta, juuri ja juuri värifilmien syntyaikaan kuvattuja filminpätkiä liitettiin tarhattujen eläinten hyvinvointi-propagandaan. Ja tietenkin tv-ohjelmien päälliköt ne sellaisenaan hyväksyi näytettävksi! Ala-arvoista!
    Ohjelman aihe kun olisi ollut erämaanvalloitus tai intiaanisodat, niin filminpätkä olisi jollain tavalla sopinut aiheeseen, mutta sellainen ei oikein enää myy. Sitten samassa yhteydessä valtakunnan mediassa kerrotaan, että on aivan ok rikkoa yksityisyyttä, omaisuutta ja aiheuttaa kärsimystä eläimille, ”kun mun mielestä ne eläimet ei vaan kuulu häkkiin”.
    Tiedänpä eräänkin eläinten oikeuksien saarnaajan, joka oli kerrostaloyksiöstään lähtenyt ulkoiluttamaan viittä(5) koiraa vähän viikonloppuna luonnonsuojelualueelle, ja arvaattekin kaikki koirat irti:) Mutta siinähän sitä yhdelle viikolle riittikin eläimille virikettä? Olisko paikallaan kerätä netti-adressi näitä koiranomistajia vastaan, kun niin vastoin luonnon järjestystä koiriaan kerrostalossa kiduttavat, kissoista nyt puhumattakaan!

Vastaa