Mikä on maahanmuuttokritiikin ja rasismin ero?

Välillä on äärimmäisen vaikea päästä jyvälle miten ihmeessä itseään suvaitsevaisena pitävä kansanosa voi tietää, missä menee rasismin ja maahanmuuttokritiikin raja.

Oletusarvoisesti kritiikkiä, joka kohdistuu suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan ei voi pitää rasismina ja ainakaan minulla ei ole kristallipalloa, jonka avulla voisin sanoa kuka kritisoi politiikkaa tai suomalaisia politiikkoja, sekä heidän toimintaansa maahanmuuttoon liittyen rasistisista lähtökohdista.

Miksi siis viestintuoja ammutaan niin herkästi pelkästä politiikkaa koskevasta kritiikistä tai puoluetaustasta riippuen? Minusta se on hyvin lyhytnäköistä ja jopa lapsellista ideologista höttöä, jos ja kun tarpeettoman kritiikin pystyy ampumaan alas perustelluin argumentein.

Jos ja kun kritiikki taas kohdistuu itse maahanmuuttajiin, heidän uskontoonsa tai kulttuuriinsa niin asia menee vielä nopeammin vastakkainasetteluksi ja johtaa jopa oikeudenkäynteihin ja poliisitutkintoihin.

Emme kai voi lähteä siitä oletuksesta, ettei maahanmuuuttajissa, heidän kulttuurissaan tai uskonnossaan olisi mitään kritisoitavaa?  Mielestäni emme voi myöskään olettaa, että olisi vain yksi oikea tyyli ja määrätty kansanosa, jolla on näitä asioita oikeus kritisoida, varsinkin jos mitään selkeää yllyttämistä tai kiihottamista ketään vastaan ei ole havaittavissa. Oletusarvoisten motiivien perusteella tuomitseminen ei voi olla oikeusvaltiossa hyväksyttävää, sillä se on tie totalitarismiin.

Suvaitsevaisilta kysyisinkin, eikö humanitaarinen maahanmuutto ole tuonut mukanaan mitään negatiivisia asioita? Jos on, niin miten niistä tulisi keskustella, ettei saa rasistin leimaa?

Ovatko raiskaustilastot pelkkä rasistien aikaan saama tilastoharha? Eivätkö maahanmuuttajat syyllisty suomalaisen sosiaaliturvan väärinkäyttöön? Eikö Suomessa ole kunniaväkivaltaa? Eikö Suomessa ole islamin uskonnon mukanaan tuomia ongelmia, kuten naisten alistamista, terroristikytköksiä, asumalähiöitä joissa suuri osa on humanitaarisia maahanmuuttajia eli ghettoutumista, maahanmuuttajien työttömyyttä, etnisiä maahanmuuttajajengejä jne.

Voisiko rasismin kasvu johtua näistä lieveilmiöistä ja voiko se johtaa pahempiin konflikteihin, jos asioista ei saa keskustella kuin jollain määrätyllä tavalla?

Vastaus ei voi olla kyllähän suomalaisetkin.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa