Ytimiin vain, niin että nuppi tutisee!

Ei tullut vaihtuvan jäsenen paikkaa kansainvälisessä puuhastelukerhossa ei. Pääministeri Katainen kertoi jälkilöylyissä, ettei tässä kannata alkaa sen takia itkemään. Ei kannata sen takia ei, mutta kyllä tässä välillä meinaa itku myötähäpeästä tulla, kun valtiomme johto on täynnä puupäitä, jotka pyrkivät ”ytimeen” hinnalla millä hyvänsä. Joku vielä kehtaa puhua huippu-urheilun hinnasta kun haetaan kisoja Suomeen. Montakohan miljardia verorahoja meni tähänkin puuhasteluun?

Kuka sitten torppasi Suomen jäsenyyden jää spekulointien varaan, koska äänestys järjestettiin suljettuna lippuäänestyksenä. Koska sitä spekulointia riittää aina valtionjohtoa myöten, milloin liian vähän maksetuista kehitysapurahoista tai NATO haikailuista, niin heitänpä itse oman arvioni. Venäjä ja Kiina olivat ne, jotka torppasivat vaikutusvallallaan Suomen mahdollisuudet. Kukapa haluasi turvallisuusneuvostoon uuden länsimielisen jäsenen, joka on valmis pommittamaan Libyaa ja Syyriaa, sekä samalla aiheuttamaan Venäjälle ja Kiinalle geopoliittisia ja resursseihin liittyviä ongelmia.

Suomen ytimissä olon halu, on saanut surkuhupaisia piirteitä. Ottawan sopimukseen liityttiin yhtenä osana puuhastelukerhoon pääsemisen projektia ja esimerkiksi miinalaiva Pohjanmaa lähetettiin Adenin-lahdelle merirosvojahtiin. Halosen useat vierailut Keski-Afrikkaan tanssimaan paikallisten heimopäällikköjen bileisiin, ovat pisara valtameressä siinä budjetissa, kuinka paljon verorahoja tähän projektiin laitettiin.

Ne rahat ovat kuitenkin pikkujuttu sen rinnalla, että Suomen puolustuskyky tuhotaan ja samaan aikaan ärsytetään itänaapuria flirttailemalla avoimesti NATO:n kanssa. Islannin ilmavalvonta-operaatio yritettään naamioida pohjoismaiseksi yhteistyöksi ja kuvitellaan, että naapurimme on joku helvetin kehitysmaa. Kyllä siellä on puikoissa entisiä Neuvostoliiton koneistoon kuuluneita ammattilaisia ja kannattaisi kuunnella niitä selkeitä viestejä, joita sieltä tulee, ennen kuin taas tarvitsee pistää nuoret miehet kiirastuleen.

Putin sanoi jo vuosia sitten, että Venäjän kanta Suomen NATO-jäsenyyteen ei ole muuttunut Neuvostoliiton ajoista. Sen jälkeen ollaan nähty surkuhupaisia suursuomalaisia kuten pääministeri Katainen, jonka mielestä Venäjän talous on Italiaa pienempi, sekä totta kai sotahullu herra Stubb, jonka takia Venäjä on saanut hyvän tekosyyn ”lapsiasiakiistassa” käydä Suomen kimppuun. Astahov on entinen KGB-upseeri kuten Putin ja Lavrov on Putinin oikea käsi. Siinä maassa ei tapahdu mitään ilman Putinin siunausta. Ei ole tapahtunut sitten Boris Jeltsinin. Virolla ja Suomella on tässä NATO-asiassa hyvin paljon eroa, esimerkiksi 1300 kilometriä pitkä rajavyöhyke.

Sitten vielä tämä EU-hössötys. Samaan aikaan kun Kreikassa juhlitaan Euroopan Unionin rauhanpalkintoa polttopulloin ja Espanjassa kumiluodein, väläyttelee unionin nettosaaja Iso-Britanniakansanäänestystä jatkotoimista Euroopan Unionissa. Rahaliittoonhan tämä entinen imperialistinen roistovaltio ei ole koskaan lähtenyt. Nyt se on sanomassa, kiitti idiootit.

Kyllä pahalta näyttää ja Suomen johto pitäisi saada vaihtoon ennen kuin on liian myöhäistä. Valitettavasti joudutaan odottamaan vielä vuoteen 2015 ja pitämään peukkuja ja varpaita ristissä, paljonko tulee siivottavaa.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa