Tulis kuula ja tappas…

Mä vaan sanon, että jos jostain vielä löytyy joku, jonka päätä ei ole vielä kokonaan tällä koohotuksella sekotettu, niin mä sanon että se ihmettelis.

Isot miehet vetää tällästä saatanan kelkkaa pisin mettiä…

Niinpä niin.

Ennen sosiaalista mediaa, sitä oli vain pikku pakko uskoa, että lintukodossa on kaikki hyvin, vaikka epäilykset välillä heräsivätkin. Äänestetään vaan meitä viisampia ihmisiä hoitamaan yhteisiä asioita, käydään duunissa, maksetaan verot ja illalla katsotaan YLE:n uutisista, kun siellä täällä soditaan ja asiat on päin persettä, mutta eihän meillä Suomessa.

Ja kunnanpösö istuu kiikkustuolissaan ja laskee ihmisentrokausrahoja….

Vuoden 2010 lopussa kaikkien suomalaisten pitää vetää lippu salkoon sen kunniaksi, että siitä alkaa Suomen taloudellinen nousu, sanoi silloinen valtionvarainministeri. Siilinjärven poika veti sellaisen niskalenkin markkinavoimista, että sai palkinnoksi pääministerin vakanssin.

Talouskasvu se kaiken paikkaa. Sen verran hyvin on talouskasvu asioita paikannut, että vuosisadan kovin lama kolkuttaa ovella ja elämäänsä kyllästynyt nuorehko mies polvistuu Siilinjärven pojan eteen ja pyytää tätä lopettamaan itsensä.

Mutta ei kai sitä nyt jumalauta sovi herrojen päälle vertansa vuotaa ja hetkessä täyttyi verkkolehtien lööpit Suomessa. Pääministeri yritettiin puukottaa. Siitä se levisi sitten maailmalle kuin kulovalkea ja taas kaikki tietää, että Suomessa asuu hullua kansaa ihan politiikkoja myöten, kun uskaltavat tavallisen rahvaan pariin mennä. Siilinjärven pojalle marttyyrin leima ja elämäänsä kyllästyneelle miehelle putkareissu.

Ulkomaille asti eivät kiiri uutiset talouskasvun aiheuttamista tuhansista irtisanomista, lisääntyneestä pahoinvoinnista ja siitä johtuvista surmatöistä. Mitä nyt toki ”väljästä” aselaista johtuvista kouluampumisista ja totta kai venäläislasten huostaanotoista, 2000-luvun Otto Wille Kuusisen hyvällä myötävaikuuksella.

Sitä joskus ihan oikeasti kuvitteli olevansa vain tyhmä kansalainen, joka ei sitten vain ymmärrä isoja kuvioita ja siksi pitää äänestää näitä fiksuja ihmisiä, jotka mitä ilmeisemmin ymmärtävät, tai ainakin antavat ymmärtää ymmärtävänsä. Mutta nyt sitten kun tämä sosiaalinen media on mahdollistanut laajemman kansalaiskeskustelun, niin epätoivo hiipii pikkuhiljaa pääkoppaan.

Kun varatuomarin koulutuksen saaneet edustajat ehdottavat alkolukkoja asekaappeihin, rupeaa väkisinkin ajattelemaan, että tavalliset kansalaiset tuntuvat olevan paljon fiksumpia kuin useat päättäjät ja päättäjiksi haikailevat. Silti edustuksellinen diktatuuri jyllää ja vain murto-osa päättäjiksi haluavia on valmis sitoviin kansanäänestyksiin. Kerrotaan, että kansalla ei nyt vain ole tietoa isoista asioista. Kummallista kyllä, Sveitsiläisillä on, tai sitten siellä osataan vain paremmin objektiivinen tiedottaminen ennen isoista asioista äänestämistä.

Oma lukunsa ovat sitten toki ne ihmiset, joilla ei ole ikinä mitään kyseenalaistettavaa oikeastaan yhtään mistään, mitä päätetään tai poliittisesti ajetaan.

Oma veikkaukseni on, että tälläiset ihmiset eivät ole koskaan joutuneet paikkaamaan edes pyörän rengasta, joku muu on sen aina heidän puolestaan tehnyt. Osalla näyttää olevan taas herran pelko ja luottamus herroihin niin syvään juurrutettu, että vaikka epäkohdat löisivät päin taulua, ei niitä tunnisteta.

Lainarahalla eletään ja lujaa. Ihmisiltä lähtee duunit ja se kovalla työllä saavutettu suomalainen hyvinvointi. Silti löytyy ihan aitoja suursuomalaisuudesta haikailevia tyyppejä, jotka haluavat ytimiin, maksoi mitä maksoi, vaikka oikeastaan kukaan isossa maailmassa ei ole kiinnostunut pienestä viisimiljoonaisesta kansasta, vain ja ainoastaan sen rahoista.

Ilmastonmuutosta, ökypankkeja ja kaikkea mahdollista taivaan ja maan välillä halutaan tukea suomalaisten verovaroilla ja kun ne varat eivät riitä, niin sitten otetaan lainaa. Se on jumalauta Suomi, joka maailman ongelmat ratkaisee.

Kunnanvaltuustoihin pyrkii tyyppejä, joille on tärkeää saada kasvisruoka kouluihin, potkukelkkakaista talveksi kaupunkiin, tai nyt vaikka kunnon valot hautuumaalle.

Jo on perkele, tulis kuula ja tappas.

Prioriteetit on kyllä tällä kansalla täysin hakusessa ja jos sama peli jatkuu, niin ennemmin tai myöhemmin se kuula tulee ja taas kuolee viattomia ihmisiä.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa