Suvaitsevaisuus vaihtuu sietokykyyn

Suvaitsevaisuus on sana jota paljon käytetään, mutta joka kuvaa äärimmäisen huonosti kokonaisuutta, sillä hyvin harva ihminen jos kukaan, pystyy suvaitsemaan kaikkea mikä on oman ajatusmaailman ulkopuolella.

Esimerkiksi englannin kielessä tälläistä vastaavaa sanaa ei ole, vaan siellä käytetään sanaa tolerance.

Jokaisella on varmasti erilainen kyky sietää asioita, jotka eivät omaan maailmankuvaan mahdu, joten sietokyky olisikin se sana, jota suvaitsevaisuuden sijaan tulisi käyttää kun keskustellaan siitä, missä menee se raja, mitä voidaan henkilökohtaisesti suvaita ja mitä ei.

Kaikkea ei pidä myöskään missään nimessä hyväksyä, mutta olisi äärimmäisen tärkeää aina yrittää ymmärtää, miksi mitäkin tässä maailmassa tapahtuu ja miksi joku käyttäytyy, niin kuin käyttäytyy.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa