Saako Holocaustin kieltää?

Idea tähän kysymykseen tuli kunnallisvaalitentistä, jossa MTV3 toimittajat mauttomasti tivasivat Soinilta mielipidettä ehdokas Kuittiseen, jonka kerrottiin kieltävän Holocaustin. Itse en ole asiaan hänen kohdallaan törmännyt. Mielestäni Soini oli oikeassa kertoessaan, että mielipiteitä saa olla. Mielestäni hän oli oikeassa myös sen takia, että äänestäjällä pitää olla oikeus tietää mitä ehdolla olevat mistäkin asiasta ajattelee ja jos miettii asian siltä kannalta, niin on aina parempi, että asiat tulevat esiin, ennen valintoja.

Oma mielipiteeni asiasta on, että saa. Minusta yhteiskunnan ja ennen kaikkea eri mieltä olevien on pystyttävä osoittamaan muilla keinoin kuin kieltämällä tai kriminalisoimalla, miksi ei ole järkevää kieltää Holocaustia. Jo pelkästään se, että asiasta tehdään laiton tai kielletty, herättää varmasti enemmän kysymyksiä kuin se, että argumentoitaisiin asiallisesti, miksi tapahtuman kieltämiselle ei ole pohjaa.

Mielestäni emme voi lähteä siitä lähtökohdasta, että kieltämällä ja kriminalisoimalla tälläinen asia, saataisiin mitenkään osoitettua, että näin se vain meni. Avoin keskustelu vaikeistakin asioista on sananvapauden ja demokratian ydin.

Minä en kiellä Holocaustia, mutta olen skeptinen sille ainoalle oikealle totuudelle, jota meille opetetaan ja josta keskusteleminenkin on tabu. Oli kommentoija Haapa mitä mieltä tahansa siitä kuka on tutkija ja kuka vain dokumentin katselija ja kirjojen lukiija, niin olen henkilökohtaisesti kuitenkin asiaa tutkinut jo kolmisenkymmentä vuotta, myös tapahtumapaikoilla Euroopassa. Kimmokkeen asialle sain 70-luvulla televisiosarjasta Holocaust, eli Polttouhrit, joka perustuu Gerald Greenin romaaniin. Ajattelin jo silloin, miten voi olla mahdollista, että on ollut olemassa suunnitelma kokonaisen kansakunnan tuhoamisesta ja ennen kaikkea, voiko olla olemassa niin paljon samanmielisiä ihmisiä, että se olisi mitenkään mahdollista. Se ei ollut, kuten kaikki tiedämme.

Myös juutalaisia on syytetty amalekialaisten sukupuuttoon tuhoamisesta ja siitäkään ei olla yksimielisiä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amalek

Toivon asiallista keskustelua arasta aiheesta.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa