Vanhemmuus kortille

Yhä enenevässä määrin saa lukea huostaanotoista ja vanhempien lapsiin kohdistamasta väkivallasta, tai heitteille jätöstä.

Sosiaalisektori repii leijonan osan kuntien ja valtion budjetista ja näitäkin ongelmia yritetään epätoivoisesti paikata hoitamalla tuttuun suomalaiseen tyyliin oireita, ei itse tautia.

Lapsen saamista pidetään ihmisoikeutena, mutta harvemmin ihmisoikeuden puolesta melskaavat jaksavat ajatella, että myös lapsi on ihminen. Missä ovat lapsen ihmisoikeudet, kun kuka tahansa voiilman minkäänlaista vastuuta saattaa maailmaan viattomia ihmislapsia, jotka sitten kärsivät siitä, että joillain pitää olla oikeuksia, mutta ei mitään vastuuta?

Perheneuvolat antavat opastusta vanhemmuteen, mutta kiinnitetäänkö jo tässä vaiheessa huomioita siihen, onko kaikista vanhemmiksi?

Tulisiko vanhemmuutta varten suorittaa jonkinlainen palikkatesti ennen kuin voi aloittaa hankkimaan lapsia?

Olisiko neuvoloihin syytä palkata ammattitaitoista väkeä, jotka voisivat kartoittaa jo tapahtuneiden ”vahinkojen” valmiutta vanhemmuuteen raskauden aikana ja sen jälkeen, sekä valmentaa vanhempia tulevaan realistisella otteella?

Jos ja kun näyttää siltä, ettei hommasta tule mitään, niin voisiko ajatella huostaanottoa, tai vaikka adoptiota jo tässä vaiheessa.

Lapset kun eivät ole mitään pehmoleluja, jotka voi pistää kaapin hyllylle kun vauvamainen söpöys vaihtuu elämän realiteetteihin.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa