Turun kunnallisvaaliehdokkaat joita ei kannata äänestää

1.Janina Andersson.

Kansanedustajana vuosina 1995-2011 ja kaupunginvaltuutettuna Turussa 1992-2004 toiminut 4000 euron sopeutumiseläkettä nauttiva 38-vuotias valtiotieteiden maisteri, entinen tanssinopettaja ja toimittaja.

Mukana tekemässä Suomesta ja Turusta velkaista eurotaloutta ja veronmaksajien maksamalla eläkkeellä.

SDP:

1.Eeva-Johanna Eloranta.

Kansanedustajana vuodesta 2011. Turun kaupunginvaltuutettu vuodesta 2009. Raision kaupunginvaltuutettu 1997-2008. Raision kaupunginhallituksen jäsen 1997-200 ja 2003, sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajana 2005-2007. Filosofian maisteri kulttuurihistorian oppiaineesta ja valtiotieteen maisteri sosiaalipolitiikan oppiaineesta. Punakaartin päällikön jälkeläinen jamyymälävaras.

Mukana Kataisen ja Urpilaisen hallituksen toimissa ja velkaannuttamassa Turkua vuodesta 2009, sekä Raisiota vuodesta 1997.

2. Ilkka Kantola.

Kansanedustaja vuodesta 2007 ja Turun kaupunginvaltuutettu vuodesta 2008. Teologian tohtori jaaviorikoksen takia entinen piispa.
Mukana Kataisen ja Urpilaisen hallituksen toimissa ja velkaannuttamassa Turkua vuodesta 2008.

Kokoomus:

1. Ilkka Kanerva.

Kansanedustaja vuodesta 1975. Pääministerin sijainen 1991. Ulkoasiainministeri 2007-2008. Työministeri 1991-1995. Liikenneministeri 1990-1991. Valtiotieteiden maisteri ja Nova-mannekiini.

On näyttänyt kyntensä poliitikkona vuodesta 1975. Jo nimi kertoo kaiken.

2. Petteri Orpo.

Kansanedustaja vuodesta 2007. Turun kaupunginhallituksen jäsen 1999-2001 ja 2005-2007, sekä Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja. Nykyään Orpo toimii kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana. Valtiotieteen maisteri, reservin yliluutnantti ja Ville Itälän seuraaja.

Mukana velkaannuttamassa Suomea vuodesta 2007 ja Turkua vuodesta 1999.

Keskusta:

1. Annika Saarikko.

Kansanedustaja vuodesta 2011. Kasvatustieteen kandi ja mediatutkija. Entinen Kirkkohallituksen tiedottaja ja Pääministeri Kivinimen, Sosiaali- ja Terveysministerien Juha Rehulan ja Liisa Hyssälän avustaja, Kiviniemen hallituksen Joseph Goebbels.

Ne puolueet joita ei tässä listassa ole, eivät ole joko julkaisseet ehdokaslistaansa tai heidän ehdokkainaan ei ole opportunisteiksi osoittautuneita poliittisia broilereita.

Noin nyrkkisääntönä voisi puolueesta riippumatta pitää sitä, että kansanedustajana ja muissa luottamustehtävissä toimivia ei kannata äänestää. Äänestää ei kannata myöskään niitä, jotka ovat toimineet valtuustoissa jo vuosia  saamatta mitään järkevää aikaiseksi. Politiikka tarvitsee uusia naamoja myös kunnallistasolla.

Maailmassa on ilmeisesti jotain oikeudenmukaisuutta, koska esimerkiksi vasemmiston Annika Lapintie ei lähde ehdolle. Asettaako RKP Stefan Wallinin ehdolle jää myös nähtäväksi, mutta jos jokin on varmaa niin se, ettei hänelle kannata ääntään antaa, ellei sitten kuulu hyvävelikerhoon.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Turun kunnallisvaaliehdokkaat joita ei kannata äänestää

  1. Marjukka Laurila sanoo:

    Olen yrittänyt löytää Turun 2012 Kokoomuksen kunnallisvaaliehdokaita, mutta löytänyt hiukan kaunaisen listan heistä, joita ei pidä änestää. Ikävä maku!! Sen lisäksi vuosia vanhoja listoja. Ei anna erityisen hyvää kuvaa puolueesta. Täytynee siirtyä katselemaan uusia puolueita, uusia ajatuksia, uusia tuulia. Surullista.

Vastaa