Sota siitä tulee, sen merkit on ilmassa

Sanoi Rahikainen Tuntemattomassa Sotilaassa, tehdessään rehvakkaita tupakkaostoksia kanttiinissa.

Maapallon resursseista käydään ja on käyty taistelua jo pitkään. Nouseva talousmahti Kiina tarvitsee maapallon resursseja talouskasvuunsa siinä kuin läntinen talous- ja sotilasmahti on tarvinnut niitä jo vuosikymmeniä, oikeuttaen resurssien hankintansa ylivoimaisella sota- ja valvontakoneistollaan.

Kilpailu käy aina vain kovemmaksi ja koska USA on menettänyt suurimman osan tukijoistaan Lähi-Idässä, on se kääntänyt katseensa Obaman sanoin jälleen tyynelle merelle. Maailma näyttää jakautuvan tällä hetkellä kahteen alueeseen. Kerskakulutuksen kalvamaan läntiseen maailmaan, joka yrittää pitää korttitaloa pystyssä velkarahalla. Itään, johon läntisen maailman teollisuus siirtyy ja sitä kautta vahvistaa Kiinan ja Aasian maiden taloutta.

Lähi-Idän ja Afrikan osana on tässä taistelussa olla niitä osapuolia, joiden luonnonvaroista kamppaillaan.

Kiinalaiset ”ajettiin” pois Libyasta, mutta Kiina on Afrikassa jäädäkseen. Kiinalaisilla ei ole valkoisen miehen ja maailmanpelastajien taakkaa ja kiinalaisten kustannustehokkuus luonnonvarojen hyödyntämisessä on täysin toista luokkaa kuin Länsimaiden. Kiina ostaa myös huomattavan määrän öljyä Iranista ja sillä on oma sanansa sanottavana taistelussa Lähi-Idän öljyvaroista. Se on myös syy, miksi Kiina ei lähde mukaan viemään demokratiaa esimerkiksi Syyriaan, kuten ei lähde myöskään Venäjä. Kun Kiina on vahvistanut sota- ja valvontakoneistoaan länsimaisella rahalla tarpeeksi, tulee amerikkalainen velkarahalla yllä pidetty sotakoneisto tiensä päähän. Oman mausteensa tähän keittoon antaa Venäjä, joka satsaa 500 miljardia omaan sotakoneistoonsa vuoteen 2020 mennessä. Siinä vaiheessa kun Kiinalla ja Venäjällä riittävät resurssit alkaa valvomaan maailman luonnonvarojen kuljetusreittejä niin maalla kuin merellä, alkaa tapahtua. Silloin USA on hyvin kaukana, ehkä juuri siellä Tyynellä Valtamerellä, mutta ei missään nimessä Euroopassa jossa ei ole enää sille mitään annettavaa.

Myös Läntinen Eurooppa on siis talouskasvunsa ja kulutuksensa tien päässä, sanoi pääministeri Katainen mitä tahansa. Euroopassa ja myös Suomessa eletään levotonta aikaa, mikä tulee ehkä parhaiten esiin ihmisten käyttäytymisessä. Eletään kuin viimeistä päivää. Haukutaan ja solvataan eri ajatusmaailman omaavia jopa päättäjätasolla, puhumattakaan tavallisista kansalaisista. Pistetään pää pensaaseen ja ostetaan hyvää omaatuntoa sekä muiden hyväksyntää toinen toistaan idioottimaisimmilla teoilla ja lauseilla, eikä kovin moni halua nähdä tai pysty näkemään mitä ympärillä koko ajan tapahtuu.

Historia toistaa jälleen itseään ja jokaisen valtion pitää valita puolensa. Suomen kohdalla sitä valintaa tuskin tarvitsee epäillä, sillä niin pahasti asuu ryssänpelko suomalaisissa, että sen enempiä ajattelematta ollaan Suomea viemässä läntisen maailman sotakoneiston osaksi, eli tykinruoaksi.

Uraliin vaan, niin että nuppi tutisee.

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa