Mikä suomalaisia naisia oikein vaivaa?

Iltalehti uutisoi 12.9.2012 suomalaisnaisen tulleen pidätetyksi terrorismista epäiltynä. Toki kun lukee myös otsikkoa pidemmälle, tuodaan selkeästi esiin, että nainen on somalitaustainen Suomen kansalainen, kuten muutkin viisi terrorismista epäiltyä.

Asiaa on tutkittu yli vuosi ja rikoskomisario Kaj-Erik Björkqvistin mukaan vyyhdessä on kyse epäillystä islamistisen al-Shabaab -järjestön tukemisesta monin eri tavoin. Jutussa on tutkittu paitsi terrorismin rahoittamista myös terrorismiin värväämistä sekä terroristisessa tarkoituksessa tehtävän törkeän rikoksen valmistelua. Esitutkinnan oletetaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

Suomen somaliyhteisö yllättyi jo viime vuonna, kun poliisi kertoi epäiltyjen olevan Suomessa asuvia somaleita. Somaliliitossa terrorismia ei hyväksytä, mutta tutkinta halutaan katsoa rauhassa loppuun.

Jos epäillyt todettaisiin syylliseksi, luvassa on vakavia keskusteluja ja terrorismiseminaareja.

– On somaliliiton velvollisuus järjestää tällaisia. Sanoi Somaliliiton puheenjohtaja Abdirashid Awad Dirie jo vuosi sitten.

Tämän kertaisen pidätyksen johdosta ei ilmeisesti ole somaliliitolta mielipidettä kysytty, eikä Suomen somaleiden Web Portaalissa ole myöskään mainintaa kyseisestä asiasta.

Kun nyt ei enää oikein voi yllättyä, niin olisiko Suomen somaleiden syytä informoida asiasta omassa web portaalissaan ja olisiko suomalaisen median syytä kysyä Suomen somaleiden johdolta, pitäisikö vakavat keskustelut ja terrorismiseminaarit aloittaa ajoissa, ennen kuin mitään vakavampaa Suomen somaleiden maineeseen tapahtuvaa sattuu?

Jos ja kun suomalainen lehdistö on tunkemassa mikrofonia somaliliiton varapuheenjohtajan suuhun kansanedustajan kirjoituksesta, liittyen somaleiden turvapaikkaoikeuteen nykytilanteessa, ja jos myös Somaliliitto tyrmistyy kirjoituksesta ja somaliliiton varapuheenjohtajan kanta asiaan on, että kansanedustaja on sairas moista kirjoittaessaan, niin olisiko syytä ottaa tähän terrorismi asiaankin vähintään yhtä raju kannanotto?

Kuvittelisi terrorismin olevan muutaman asteen pahempi asia kuin Somalian turvallisuustilanteen kyseenalaistaminen?

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa