Kielletään kieltäminen

Suomi on täynnä toinen toistaan hyödyttömämpiä lakeja, asetuksia ja kieltoja. Tappaminen on kielletty jo kymmenessä käskyssä, kuudesko pykälä se oli? Sen lisäksi se on kielletty Suomen laissa. Silti joka vuosi noin 125 ihmistä kuolee Suomessa henkirikoksen uhrina.

Esimerkki on toki rajusti karrikoitu, mutta kuvaa hyvin sitä, että jos joku aikoo jonkun tappaa niin siihen varmasti löytyy keinot.

Joka kerta kun Suomessa joku kuolee laillisella, tai laittomalla ampuma-aseella tehdyn henkirikoksen, tai onnettomuuden seurauksena, alkaa määrätyiltä tahoilta kuulua vaatimuksia aseiden kieltämisestä. Se on joko älyllistä epärehellisyyttä, tai puhdasta populismia. Loogisen ajattelukyvyn kanssa aseiden täyskiellolla ei ole mitään tekemistä.

Pitäisikö siis kieltää kieltäminen?

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa