Vanhuksista ja omaishoidosta

Ihan aluksi. Jutta Urpilainen, Jyrki Katainen ja Maria Guzenina-Richardson. Missä ovat teidän vanhempanne?  Kotona, ehkä laitoksessa? Teidän tuloillanne on helppo pistää isi äiti, tai vaikka vammainen lapsenne laitoshoitoon, kun koko paletin maksavat ne ihmiset, jotka ehkä välittävät omaisistaan rahasta riippumatta.

Minäpä kerron rakentavasti missä mennään.

Ihan aluksi. Jutta Urpilainen, Jyrki Katainen ja Maria Guzenina-Richardson. Missä ovat teidän vanhempanne?  Kotona, ehkä laitoksessa? Teidän tuloillanne on helppo pistää isi äiti, tai vaikka vammainen lapsenne laitoshoitoon, kun koko paletin maksavat ne ihmiset, jotka ehkä välittävät omaisistaan rahasta riippumatta.

Sitten. Esimerkiksi Turussa omaishoitajille varattu budjetti oli vuonna 2006 kun minä aloitin tämän homman vain 4,5 miljoonaa euroa.Sen jälkeisestä budjetoinnista en ole jaksanut hakea tietoa, mutta lukemieni uutisten perusteella sitä ei ainakaan ole kasvatettu, vaan päinvastoin. Tarve olisi moninkertainen ja suorastaan huutava. Meitä omaishoitajia on laskettu olevan noin 300 000, joista vain 30 000 saa siitä jonkinlaista korvausta. Meidän omaishoitajien on laskettu säästävän toiminnallamme valtiolle 1,2 miljardia euroa vuodessa.

Te nyt sitten annatte 10 miljoonaa omaishoitajien tukipalveluihin. Minä kysyn mihin? Ruotsinristelylle, jossa kerrotaan, että positiivisella otteella jaksaa? Vaiko voiko peräti kerran vuodessa käyttää ulkopuolista apua?

Vanhusten hoitoon annatte ruhtinaalliset 20 miljoonaa ja lupaatte 0,5 hoitajan asetuksen. Lupaatte myös, että jos vapaaehtoisuuteen perustuva asetus ei toimi, niin sitten vuonna 2015 tulee sitova laki.

Minä kysyn taas. Kuvitteletteko te nykyiset hallituspuolueet olevanne hallituksessa vuonna 2015? Tyhmänäkö te meitä pidätte? Miljardi takuita Etelä-Euroopan mafiosoille ja omille vanhuksille ja omaishoitajille kokonaiset 30 miljoonaa?

Muista en voi sanoa, mutta esimerkiksi minä olen hoitanut sairasta isääni vuodesta 2006 kun hänen vaimonsa, eli minun äitini sairastui syöpään ja kuoli. Ensimmäisen vuoden tein sitä täysin ilman korvausta, joista seitsemän kuukautta ilman mitään tuloja. Kyllä luit oikein, ILMAN MITÄÄN TULOJA. Kela korvauksia ei maksettu, koska omaishoitajana olin työmarkkinoiden ulkopuolella. Omaishoitotukea ei maksettu, koska kaupungilla ei ollut siihen rahaa, vaan siihen tarkoitettu budjetti oli käytetty. Sosiaaliavustuksia en saanut, koska sen hetkinen naisystäväni tienasi liikaa. Nyt olen saanut omaishoitotukea vuodesta 2007 pienimmän mukaan. Alussa netto oli 290 euroa kuukaudessa ja nyt se on huimat 318 euroa. Työn määrä kasvaa joka kuukausi kun tauti etenee ja johtaa lopulta kuolemaan. Korvaus ei kasva. Lomaa olen pitänyt viimeksi vuonna 2011 heinäkuussa kaksi viikkoa ja sen jälkeen muutaman satunnaisen viikonlopun. Ei. Tämä ei ole fyysisesti raskasta, eikä myöskään henkisesti, jos ei nyt lasketa sitä kuinka paljon sapettaa televisiossa puhuvat päät, joita ei oikeasti kiinnosta.

Eli,

Pitäkää senttinne

Pitäkää senttinne ja euronne. Teillä ei ole hajuakaan siitä, miksi joku pitää omaisistaan huolta. Te pidätte huolta siitä, että teillä on mukava elintaso ja kun kukaan ei ole teistä enää millään tavalla kiinnostunut, on teillä tukenanne sopeutumiseläkkeet ja muut vastaavat veronmaksajien rahoilla turvatut palvelut.

Haistakaa poliitikot pitkä paska ja katsokaa peiliin. Me omaishoitajat ja omistamme huolta pitävät emme ole koskaan laskeneet teidän varaanne yhtään mitään, vaan tämä homma lähtee siitä, että on olemassa jotain vitun respectiä niitä kohtaan, joiden takia, tai ansiosta tekin vedätte käsittämättömiä hilloja mitään sanomattomasta duunista ilman mitään vastuuta.

Eikö teillä ole mitään häpyä?

Jari-Petri Heino

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa