Arkadianmäen kuninkaalliset

Ranskan vallankumous sai viimeiset sykäyksensä kuningas Ludwig XVI:a aikana, jolloin kansa lopullisesti kyllästyi omaan köyhyyteensä ja kuninkaan hovin järjettömään rahojen tuhlaukseen. Lopputuloksena oli päätön kuningas ja kuningatar, sekä perustuslaillinen monarkia.

Suomessa on olemassa kuninkaalliseen eliittipiiriin verrattava joukko, eli kansanedustajat.  Tämä joukko, jonka saavutuksia ovat  ennen näkemätön määrä työttömiä, syrjäytyneitä ja huonosti voivia ihmisiä, säätää lakeja ja asetuksia, joiden avulla varmistetaan ettei oma elintaso putoa, ei vaikka edustajan ura loppuisi alle kolmekymppisenä.

Eduskunnan puuhastelukerhojen lisäksi tällä joukolla on käsittämätön määrä etuisuuksia, joista tavallinen väliinputoaja ei voi nähdä edes unta. Edustaja joka on säätänyt lakeja ja voi niihin  ja asetuksiin vaikuttaa, saa saman verran tuloja kuukaudessa kuin heidän toimiensa takia työttömäksi jäänyt saa vuodessa, puhumattakaan esimerkiksi alimman korvauksen saavista omaishoitajista, joiden tulot ovat puolet työttömien tuloista. Eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta ja vähävaraisilta, voidaan evätä tämän joukon aikaansaannoksien takia asumistuet, vapaa-ajan taksikortit ja jopa sosiaalietuisuudet, koska heillä on liian suuret tulot, tai joku tosite puuttuu. Edustajat saavat sen sijaan tilittää kulukorvaukset täysin ilman tositteita.

Suurin ja täysin käsittämätön etu edustajilla on sopeutumiseläke, jolla ei ole ala-ikärajaa, eikä myöskään aikarajaa kuinka kauan sitä maksetaan. Periaatteessa sitä voidaan maksaa alle kolmekymppiselle eduskunnasta pudonneelle aina eduskunnan säätämään eläkeikään asti. Tämä etuisuus on ainutlaatuinen koko maailmassa. Missään muualla demokraattiseksi itseään kutsuvalla valtiolla ei näin räikeätä oman edun petaamista ole nähty.

Sen lisäksi 2900 euroa kuukaudessa sopeutumiseläkettä saava entinen edustaja saa tienata 660 euroa kuukaudessa eläkkeen päälle, ilman että siitä menee veroa. Paljonko saa opintotukea nauttiva opiskelija tienata huiman opintotukensa päälle, ettei tarvitse alkaa makselemaan liikaa saatuja tukia takaisin?

Tällä hetkellä nuorin eläkkeen saaja on 36-vuotias  ja alle viisikymppisiä onkin sitten jo iso liuta. Kun vielä suurin osa näistä edustajista on kaiken muun lisäksi Annika ”alkolukot asekaappeihin” Lapintie ja ministereiksi asti päässeitä Paavo” poliisille nappia niskaan” Arhinmäen luokkaa, niin voi hyvällä syyllä kysyä, mistä hyvästä heille näitä etuja maksetaan?

Jari-Petri Heino

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa