Finis Finlandiae?

Lokakuussa 1962 Suomen puolustusvoimien komentaja kenraali Sakari Simelius vieraili Yhdysvalloissa ja luonnollisesti myös maan sotilaskoulutuksen kirkkaimmassa opinahjossa, West Pointissa. Simeliuksen vierailua seurattiin tarkasti Suomessa ja sanomalehti Uusi Suomi julkaisi lokakuun 25.päivänä kuvan, joka kuvateksteineen aiheutti kotimaassa poliittista kiistelyä.

”West Pointissa – Yhdysvaltain kuuluisassa kadettikoulussa –

Suomen puolustusvoimain komentaja, jalkaväenkenraali Sakari Simelius tapasi mm. kaksi suomalaista syntyperää olevaa kadettia, joiden isät palvelevat USA:n armeijassa. Keskellä kadetti Jouni Keravuori, jonka isä erosi Suomen puolustusvoimista majurina siirtyessään Yhdysvaltoihin. Oikealla kadetti Vesa Alakulppi, jonka isä oli Zakopanen MM-kisoissa 1939 tuomassa Suomeen kultaa viestihiihdossa ja joka sittemmin nimitettiin myös Mannerheim-ristin ritariksi.”  

Vasemmistolehdet riemastuivat. Ne kirjoittivat, kuinka Vesa Alakulppia alemmalla vuosikurssilla olleen Jouni Keravuoren isä Aito Keravuori sekä Olavi Alakulppi kouluttivat Yhdysvaltain armeijaa talvisodankäyntiin, valmiina taistelemaan Pohjois-Suomessa Neuvostoliittoa vastaan ja kuinka Suomen hallitus teki vakavan virheen salliessaan Simeliuksen jatkavan vierailua, sen sijaan hänet olisi heti kutsuttava takaisin ja erotettava.

Koko polemiikki englanninkielisine käännöksineen kiersi kopiona Marttisten miesten piirissä. Ajat eivät olleet muuttuneet. Kun Olavi Alakulppi saapui Yhdysvaltoihin, hänen papereihinsa oli kirjattu stateless, ilman kotimaata.

Eipä ole ajat vieläkään muuttuneet, vaan samanlainen suomettumisen aikakausi on jälleen menossa. Nyt pyhä lehmä on vaihtunut Euroopan Unioniksi, jonka jäsenyys on kirjattu Suomen perustuslakiin ja jonka kritisoimisesta joutuu vähintään virtuaaliseen jalkapuuhun.

Suomi joka kohtelee isänmaatansa puolustaneita sotilaita kuten Marttisen miehiä aikoinaan kohdeltiin, ei mitä ilmeisimmin ansaitse paikkaansa maailman itsenäisten valtioiden joukossa.

Jari-Petri Heino

Tietoja Jari-Petri Heino

Paljon kokenut ja vielä enemmän nähnyt.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Finis Finlandiae?

 1. Itsenäisyysmies sanoo:

  Ihmisiä ei jaeta oikeistoon ja vasemmistoon, länteen ja itään, tai muuhunkaan keinotekoiseen.

  Ihmiset jaetaan itsenäisyysihmisiin ja myötäilijöihin.

  Myötäilijät olivat melkein vesittää Suomen itsenäistymisen, ja myötäilijöistä tuli sitten vasemmistoa, Neuvostoliiton takia. Nyt myötäilijöissä on Venäjän edessä kumartavia mutta ennen muuta EU:n edessä matelevia.

  Itsenäisyysmiehet ovat saaneet aikaan yli sata alistetun valtion vapautumista, myös Suomen 1917 alkanut prosessi.

  Itsenäisyysmiehiä vihaavat kaikki imperialistit, koska imperialistien toiveena on se, että myötäilijät antavat periksi ja suostuvat itsenäisyyden menetykseen.

  Imperialistien märkä uni oli ”holocaust”, jonka jälkeen jokainen itsenäisyysmies voidaan leimata nationalistiksi => natsiksi => keskitysleireissä ihmisiä kaasuttaviksi pedoiksi.

  Järkikeskustelu on ajat sitten menetetty. Nyt kuka tahansa itsenäisyysmies voidaan leimata natsiksi, ja se on sitten siinä. Ruotsidemokraatteja ei tervehditä, heille ei puhuta, he ovat näkymättömiä, persona-non-grata-porukkaa. Sama koskee persuja, jolleivät vesitä asenteitaan myöntyväisiksi. Persujen eduskuntaryhmän heikkohermoisuus on jo nähty.

  Kun myöntyväiset voittavat, menettää valtio itsenäisyytensä. Sitä ei sen jälkeen saa takaisin, ehkä koskaan.

Vastaa